NOVAK RUŠI REKORDE I POMERA GRANICE: Šta je sve Đoković dobio plasmanom u finale Melburna!
Foto: EPA/JOEL CARRETT

australijan open

NOVAK RUŠI REKORDE I POMERA GRANICE: Šta je sve Đoković dobio plasmanom u finale Melburna!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na dominantan način plasirao se u finale Australijan opena savladavši Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 u setovima.

Đokoviću je ovo jubilarno 10. finale u Melburnu, gde nikada nije izgubio bitku za trofej, a rival će mu biti Grk Stefanos Cicipas, koji je u drugom polufinalu slavio protiv Rusa Karena Hačanova sa 3:1.

Novak je plasman u finale svog omiljenog grend slema ostvario brojne benefite.

Đoković je zaradio 1.200 bodova za ATP listu, pa je trenutno na tabeli uživo na drugom mestu, iz Karlosa Alkaraza, a ispred rivala u finalu Stefanosa Cicipasa. Novak ima 6.270 bodova, 75 više od Cicipasa i pobedom u finalu vratiće se na poziciju svetskog broja 1.

Novak Đoković
foto: EPA/Lukas Coch

Tu je i finansijski aspekt. Novak je plasmanom u finale zaradio sigurnih 1.625.000 australijskih dolara (1.155.000 američkih dolara).

Novak je trenutno rekorder po zarađenom novcu od turnira sa 164.786.653 dolara, a posle Australijan opena će značajno pojačati svoj rekord.

Đoković je postao apsolutni rekorder Australijanđ opena kada je u pitanju broj uzastopnih pobeda. Pretekao je Andrea Agasija sa kojim je do sada bio izjednačen, ali sada Novak ima pobedu više - 27, a u finalu može brojku dodatno da poboljša.

Takođe Đoković je oborio još jedan rekord. Naime ušao u svoje 33. finale Grend slema i pobegao je Rodžeru Federeru za dva, a Rafaelu Nadalu za tri finala.

Ipak najvažnije je da pobedi u finalu i izjednači se sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula koji trenutno ima 22 trofeja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track