"NOLETOV DOKUMENTARAC ĆE SVE IZBACITI NA VIDELO" Brajović: Najavio je da će obelodaniti SVAKI DETALJ o tome šta je preživljavao
Foto: EPA/Fazry Ismail

novak đoković

"NOLETOV DOKUMENTARAC ĆE SVE IZBACITI NA VIDELO" Brajović: Najavio je da će obelodaniti SVAKI DETALJ o tome šta je preživljavao

Tenis -

Najbolji teniser današnjice mogao bi da izgubi prvo mesto na ATP listi. Najveća pretnja mu je Stefanos Cicipas a možda i Karlos Alkaraz.

O budućim izazovima za šampiona govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Vuk Brajović, teniski analitičar, izveštač Kurira s brojnih teniskih događaja i saradnik Adria media grupe.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Istina je da bi Novak mogao da izgubi prvo mesto. On trenutno ma 7.070 bodova, a iza nega su Alkaraz sa 6.730, Cicipas sa 6.195 i Rud sa 5.765. Svi su zabeležili solidne rezultate na prethodnim turnirima i oni će morati da ih brane pre svega u Indijan Velsu i Majamiju. Neće biti lako. Ne znamo koje je stanje Alkarazove povrede - rekao je Brajović i dodao:

- Po svemu sudeći sigurno je da Novak neće igrati Indijan Vels i Majami. Ono što je, takođe, sigurno jeste da će Amerika ukinuti sve zabrane koja se tiče vakcinacije tako da je US open izvestan za Novaka.

Brajović je prognozirao da će Novak, nakon oporavka, verovatno igrati sezonu na šljaci:

- Novak je rekao da će učiniti ono što je najbolje za njegovo telo tj. da će malo odmoriti. Mogao bi da nastupi u Dubajiu, a možda i u Dohi. Moći će da se temeljito pripremi za deo sezone na šljaci što bi značilo de će moći da igra Rim, Marid Montekarlo i Banjaluka Open. Samim tim bi došao u poziciju da ozbijno izazove Nadala na jedinom preostalom turniru gde Nadal ima šanse da dođe do broja 23. U suštini postoje brojne pozitivne stvari ove sezone u smislu Novakovih nastupa.

Novak Đoković, Australijan open, trofej, Melburn
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izrazio je uverenje da su Novakove suze nakon pobede u finalu Australijan Opena rezultat što je ostvario uspeh uprkos otežavajućim okolnostima, pre svega povrede:

- Novak je inspirisao ljude širom sveta do jednog izuzetnog nivoa. Ima mnogo komplimenata koji su mu ovih dana upućeni. On nije preterano akcentirao neprijatnu sagu iz Melburna od prošle godine. Emocije su došle pre svega zbog toga što je čovek praktično bez treninga osvojio jedno od najvažnijih teniskih takmičenja na svetu.

Brajović je naglasio da je Novak najavio da objaviti detalje koji će pokazati ozbiljnost njegove povrede:

- Hteo bih još jednom da kažem da je on najavio da će, da li u dokumentarcu koji će izaći ili preko društvenih mreža, obajaviti sve šta se sa njim dešavalo i koliko je njegova povreda bila ozbiljna.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track