MOLIO ŠEFA DA GA PUSTI NA MEČ PA NAPRAVIO ČUDO! Hrvat rođen u Beogradu završio Harvard, postao direktor, pa srušio čuvenog Amera!
Foto: Printscreen

ima 33 godine

MOLIO ŠEFA DA GA PUSTI NA MEČ PA NAPRAVIO ČUDO! Hrvat rođen u Beogradu završio Harvard, postao direktor, pa srušio čuvenog Amera!

Tenis -

Snovi se definitivno ostvaruju...

Matija Pecotić, Hrvat rođen u Beogradu, ostvario je svoju prvu ATP pobedu u 33. godini života!

Teniser koji nastupa pod zastavom Hrvatske priredio je neviđenu senzaciju na turniru Delrej Bič, pošto je u prvom kolu nakon preokreta savladao poznatog američkog tenisera Džeka Soka 3:6, 6:2, 6:2.

Pecotić je rođen u Beogradu, ali se sa tri godine sa porodicom preselio na Maltu gde je započeo svoje prve teniske korake.

Postao je profesionalac 2014. godine, međutim, zbog zdravstvenih problema bio je prinuđen da prekine karijeru.

"Imao sam ozbiljnu infekciju stafilokokom i osam meseci sam bio prikovan za krevet. To je promenilo moj teniski put i karijeru".

Primljen je na Harvard i rešio je da se maksimalno posveti obrazovanju, a tenis je bacio u drugi plan.

Međutim, ubrzo je na svom univerzitetu upoznao trenera Endrua Rueba i priključio se momcima na treninzima.

"Rekao mi je da bi voleli da budem sa njima, da mogu da im se priključim kad god želim. Ubrzo sam bio na terenu sa momcima šest sati nedeljno i počeo sam ponovo da igram i otkrivam ljubav prema tenisu", kaže Pecotić.

Kada je završio Harvard još jednom je pokušao da oživi svoju tenisku karijeru, ali desila se korona, pa nije bio u mogućnosti da igra.

Postao je direktor filijale infesticionog fonda "Vekford Kapital" i ozbiljno uplovio u svet biznisa, a tenis je postao njegov hobi. Trenirao je pre i nakon radnog vremena. Išao na trčanje, u teretanu i vežbao svoje udarce na terenu.

Sasvim slučajno upao u kvalifikacije za trinir na kom je napravio čudo. Otišao je do kompleksa da pokupi rekete i tada mu je supervizor saopštio da postoji šansa da zaigra.

"Čini mi se da će se jedan momak povući, rekao mi je 30 minuta pred meč. Nekoliko minuta kasnije mi je saopštio: 'Mislim da si upao na turnir. Odigrao sam težak meč i pobedio", otkrio je Hrvat.

Zanimljivo, da bi zaigrao na turniru morao je da traži dozvolu od šefa da izostane sa posla.

"Morao sam ranije da izađem sa posla da bih igrao meč. Poslao sam mejl celom timu i šef me je pustio. Moraću da ga pitam da mi da slobodan dan i sutra", rekao je uz osmeh Pecotić.

Matija će u drugom kolu odmeriti snage sa Amerikancem Markosom Đironom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track