MAESTRALNI ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU! Neverovatan meč i pobeda Novaka! Hurkač pružio veliki otpor, a ipak bio NEMOĆAN!
Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

DUBAI

MAESTRALNI ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU! Neverovatan meč i pobeda Novaka! Hurkač pružio veliki otpor, a ipak bio NEMOĆAN!

Tenis -

Pobedom nad Hubertom Hurkačom 6:3, 7:5, Novak Đoković je ostvario plasman u polufinale turnira u Dubaiju i tako obezbedio nove poene na ATP listi pošto je popravio prošlosezonski učinak na ovom turniru.

Srpski teniser, trenutno najbolji na ATP listi, boriće se za ulazak u finale protiv boljeg iz meča Danil Medvedev - Borna Ćorić.

Meč je imao neobičan tok, posebno u drugom setu i trajao je ukupno sat i 23 minuta.

Nije Hurkač odigrao loš meč, imao je svoje momente i to ne baš malo njih, ali Đokovićev nivo bio je prilično visok, pa su naleti i pokušaji Poljaka da bude opasan bez puno muka neutralisani.

Nakon što u prvom setu nije bilo puno problema, u drugom je sve išlo prema završnici neverovatnom brzinom (npr. prvih sedam gemova završeno za svega 22 minuta).

Teniseri su ekspresno osvajali svoje gemove sve do devetog gema.

Tada je Poljak zapretio, stigao do 0:30, ali je Đoković vezao četiri poena i stigao do izjednačenja (5:5), a onda je i sam uspeo da bude opasan.

Uzeo je brejk, poveo sa 6:5, a onda potvrdio brejk i obezbedio polufinale gde će igrati protiv boljeg iz duela Danil Medvedev - Borna Ćorić.

Meč ste mogli da pratite uživo na Kurir sportu.

Novak Đoković - Hubert Hurkač 6:3, 7:5

II set:

7:5 - Kraj meča!

6:5 - I te kako se rasplamsala borba u završnici drugog perioda. Iako je Hurkač nastavio da pogađa prve servise, Đoković je uspeo da se izbori za brejk lopte. Dve vezane je Poljak spasio, ubrzo nakon toga i treću i četvrtu, ali petu nije mogao.

Bio je to prvi gem od početka meča koji se igrao na razliku.

5:5 - Najzanimljiviji gem drugog seta! Novak se našao u problemu, imao je rival 0:30, ali vezao je srpski teniser četiri poena, pomogao mu je u tome i servis. Uspeo je da se izvuče, izjednači na 5:5 i prebaci pritisak na Poljaka.

4:5 - Ludilo od seta... Novi brzinski osvojen gem. Đoković će servirati za ostanak u drugom setu.

4:4 - Ni na drugom servisu nema problema Novak, čak naprotiv. Funkcioniše odlično i, zabeležen je novi gem "sa nulom".

3:4 - I dalje je aktuelan trend brzog tenisa, pa i Poljak ne dozvoljava Novaku šansu da napadne i eventualno dobrim riternima proba da dođe do šansi za brejk.

Sedam gemova odigrano je za 22 minuta, zaista nesvakidašnje.

3:3 - Nastavlja se u sličnom ritmu. Đoković je tek u trećem gemu drugog seta izgubio prvi poen na svom servisu i to duplom greškom, ali opet nije bilo problema.

2:3 - Dosta brzo ovaj set ide ka završnici. Posle 14 minuta završeno je pet gemova, što je prilično neobično kada je u pitanju muški tenis, pogotovo kada dva tenisera ovakvog kavliteta igraju.

2:2 - Ali, još uvek ima problem da na servisu Srbina konkretnije zapreti. Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do izjednačenja.

1:2 - Prva dupla servis greška koju je napravio Hurkač na ovom meču. Po tome se izjednačio sa Novakom, ali nije mu smetalo da lako dođe do novog gema.

1:1 - Uzvarać istom merom najbolji teniser sveta - gemom bez izgubljenog poena.

0:1 - Naljutio se Hurkač, pa je do drugi set otvorio silnim udarcima i lako je stigao do gema koji je osvojio bez izgubljenog poena.

I set:

6:3 - Kraj seta!

Zasluženo je Novak stigao do prednosti u ovom četvrtfinalu. Ne može da se kaže da Poljak nije imao svoje momente, niti da je odigrao loš set, ali jednostavno, Đoković je bio dovoljno dobar, odnosno dovoljno bolji da do vođstva stigne bez puno muke i većih problema.

5:3 - Fokus je, čini se, bio na devetom gemu, a u osmom je Hurkač učinio ono što je morao kako bi ostao u igri.

5:2 - Đokovićev nivo igre je trenutno dovoljno visok da može bez većih problema da izađe na kraj sa Hurkačom.

4:2 - Prekinuo je Poljak seriju Novaka od tri uzastopna gema. Pogodio je svih pet prvih servisa, osvojio četiri poena što je bilo dovoljno da drugi gem.

4:1 - Nije bilo savršeno, Hurkač je pokušao odmah da odgovori. Osvojio je dva poena i namučio Novaka da realizuje gem loptu, ali više od toga nije uspeo.

3:1 - Brejk! Našao se Poljak u problemu pošto je posle prva tri poena četvrtog gema pošto je nakon njim imao 0:40. Đoković je uspeo da "uđe u poene" i tako sebi povećao šanse za osvajanje istih. Hurkač je spasio prvu brejk loptu, zatim i drugu na spektakularan način, ali treća je bila sreća za Novaka.,

2:1 - Nema previše igre na startu meča. Servis funkcioniše vrlo dobro na obe strane kada je reč o samom početku. Đoković je najviše zahavljujući dobrim početnim udarcima omogućio sebi četiri forhend vinera.

1:1 - Siguran i Hurkač koji je servis gem zatvorio prvim as udarcem na meču.

1:0 - Đoković je servisom otvorio meč, učinio je to na dobar način i bez problema je stigao do prvog gema.

Susret Andreja Rubljova i Botika van de Zandšulpa, koji je prethodio Đokovićevom meču, završen je pobedom ruskog tenisera.

Nakon ozbiljnog mučenja sa borbenim Čehom Tomasom Mahačom na startu turnira, Novak je u drugom kolu počistio sa terena Holanđanina Talona Grispora 6:2, 6:3. S druge strane, ubedljiv je bio i Poljak Hurkač, koji je sa 2:0 u setovima savladao ruskog tenisera Pavela Kotova.

Đoković i Hurkač nakon jednog meča
Đoković i Hurkač nakon jednog mečafoto: EPA/Nic Bothma

Ovo će biti peti međusobni duel Đokovića i Hurkača, inače 11. igrača sveta, a sva četiri prethodna dobio je srpski teniser. Poslednji put sastali su se na Mastersu u Madridu prošle godine i Nole je ubedljivo slavio sa 2:0 u setovima.

Pobedom nad poljskim teniserom, Novak bi osvojio nove bodove na ATP listi, pošto bi popravio prošlosezonski učinak na ovom turniru kada je upravo u četrvtfinalu poražen od Jiržija Veselog.

ATP turnir u Dubaiju je iz serije 500 i igra se za ukupan nagradni fond od 2,855,495. Šampionu će pripasti 533,990 dolara i 500 ATP poena. Prvi nosilac je srpski teniser Novak Đoković, a titulu brani drugi favorit Andrej Rubljov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track