AUSTRALIJANAC ŽESTOKO OPLEO: Džo Bajden je veća pretnja Americi nego što bi Novak ikada mogao da bude (FOTO)
Foto: EPA/Frabeland Charles Mallari

US OPEN

AUSTRALIJANAC ŽESTOKO OPLEO: Džo Bajden je veća pretnja Americi nego što bi Novak ikada mogao da bude (FOTO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković poslao je posebnu dokumentaciju kako bi dobio pravo da uđe u Sjedinjene Američke Države i igra u Indijan Velsu i Majamaiju, iako nije vakcinisan protiv korona virusa, a sada je u tome dobio i neočekivanu podršku.

Kako stvari trenutno stoje Nole neće moći da se takmiči na prolećnim turnirima u SAD, osim ako ga "pomiluje" američki predsednik Džozef Bajden i da nakon njegove intervencije dobije mogućnost da otputuje u SAD.

Novak Đoković, Džozef Bajden, US Open
foto: Shutterstock, EPA/Jim Watson, EPA/Tolga Akmen

Jedan od onih koji je često bio na strani Đokovića bio je australijaski novinar Avi Jemini koji je objavom na Tviteru privukao veliku pažnju javnosti - potkačio je i prvog čoveka Amerike.

"Novaku Đokoviću je zabranjen ulazak u Sjedinjene Države jer i dalje odbija da primi dozu koja čak i ne zaustavlja širenje. Džo Bajden je veća pretnja Americi nego što bi GOAT ikada mogao da bude", napisao je Jemini.

Ako ne dobije dozvolu, Đoković će biti bez tenisa do aprila pošto je u polufinalu Dubaija poražen od Danila Medvedeva i to lakše nego što je iko mogao da pretpostavi (6:4, 6:4).

(Kurir sport/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track