IZGUBILI SMO 80 MILIJARDI DOLARA?! ZABRANA ĐOKOVIĆU JE GREŠKA: Američka organizacija osula žestoku paljbu po vlastima SAD!
Foto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia

oštro saopštenje

IZGUBILI SMO 80 MILIJARDI DOLARA?! ZABRANA ĐOKOVIĆU JE GREŠKA: Američka organizacija osula žestoku paljbu po vlastima SAD!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je prinuđen da se povuče sa predstojećeg Mastersa u Indijan Velsu, jer mu je zbog strogih mera koje su i dalje na snazi zabranjen ulazak u SAD.

Sjedinjene Američke Države i dalje ne dozvoljavaju strancima koji nisu vakcinisani protiv korone da uđu u zemlju. Novak je podneo zahtev za izuzeće, ali on je odbijen, pa je morao da se povuče sa Indijan Velsa.

Takva odluka izazvala je veliku buru "preko bare". Američka turistička organizacija U.S. Travel izdala je oštro saopštenje u kom je osula paljbu po vlastima zbog ovakve odluke.

"Teniski šampion Novak Đoković povukao se sa predstojećeg turnira u SAD. On je jedan od miliona ljudi koji nisu mogli da posete SAD zbog zastarele politike koja nastavlja da nanosi štetu našem ekonomskom rastu. Američka zastarela politika za vakcine je neiznuđena greška koja donosi gubitak od 80 milijardi dolara Americi", poručuju iz U.S. Travel-a.

"Davno je trebalo da se pridružimo Evropi, Australiji, ali i svim ostalim delivima sveta koji su uklonili zahteve da posetioci moraju da budu vakcinisani protiv korone", navodi se u saopštenju ove nacionalne organizacije.

Kurir sport/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track