ŠPANAC ŽELI DA SKINE NOVAKA SA TRONA! Alkaraz i Medvedev za titulu Indijan Velsa: Ako pobedi - španski teniser preskače Đokovića!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

diše za vratom

ŠPANAC ŽELI DA SKINE NOVAKA SA TRONA! Alkaraz i Medvedev za titulu Indijan Velsa: Ako pobedi - španski teniser preskače Đokovića!

Tenis -

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu savladao Janika Sinera sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Drugi teniser sveta za titulu će se boriti protiv Danila Medvedeva, koji je nakon velike borbe savladao Amerikanca Fransisa Tijafoa sa 7:5, 7:6.

Novak zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države nije u prilici da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, što Šanac želi da iskoristi kako bi se ponovo domogao prvog mesta na ATP listi. To će i učiniti ukoliko u finalu savlada ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Malo je falilo da Italijan Siner pokvari planove španskom tenisru. U prvom setu viđena je ravnopravna i neizvesna borba sve do taj-brejka u kom je Španac praktično prelomio ovaj meč.

Zahvaljujući boljoj koncentraciji u ključnim momentima uspeo je da osvoji prvi set i slomi otpor rivala.

U drugom setu je odmah došao do brejka, poveo sa 3:0 i rutinski priveo meč kraju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track