SRPSKI AS ŠOKIRAO POSLE PORAZA NA ROLAN GAROSU: Uskoro ću objaviti neke vesti u vezi moje karijere, biće možda NEOČEKIVANO
Foto: EPA/FABIO FRUSTACI

ovo nismo očekivali

SRPSKI AS ŠOKIRAO POSLE PORAZA NA ROLAN GAROSU: Uskoro ću objaviti neke vesti u vezi moje karijere, biće možda NEOČEKIVANO

Tenis -

Specijalni izveštač iz Pariza: Vuk Brajović

U izjavi posle poraza od Tijafoa u Parizu, naš as ostavio malo prostora verovanju da uskoro neće objaviti kraj karijere

Izgubio je još jedan meč u nizu Filip Krajinović – ovoga puta sa 3:0 u setovima protiv Tijafoa - sa kojim je do danas imao pozitivan skor u međusobnim susretima. Početak meča obeležio je nenamerno izazvani incident – u kome je Amerikanac jakim udarcem pogodio Filipa lopticom u grlo, te je nastala duga pauza u kojoj je uz ledne obloge naš igrač pokušao da umanji bol i nastavi meč.

“Dobio sam jak udarac u grlo odmah na početku. Ta povreda mi je malo smetala u vezi disanja, ali to svakako nije uzrok što sam izgubio. Nalazim se u jedno lako lošoj seriji u mojoj karijeri – koja za sada nema kraja - i jednostavno mi sve ovo pada jako teško”, iskren je Krajinović.

“Svašta nešto mi prolazi kroz glavu i misli. Uskoro ću objaviti neke vesti u vezi moje karijere, biće možda neočekivano, ali uskoro će svi saznati šta je to”, nagoveštava on.

Upitan da li iz prethodnih negativnih iskustava ima neka rešenja za trenutnu situaciju, bez obzira na sve – Krajinović nastavlja:

Filip Krajinović
foto: Geoffroy Van der Hasselt / AFP / Profimedia

“Za eventualni nastavak treba još veći rad, motivacija, tim ljudi, svašta nešto. Dugo se gubim u svemu ovome, ne osećam se dobro na terenu. Ponavljam, sve mi teže padaju pobede mojih protivnika, a moja igra - koja je bila agresivna – je nestala. Nisam to ja više na terenu i počinje sve da me jako muči…”

Da li bi pauza mogla da pomogne u ovakvoj situaciji – interesovalo nas je?

“Svašta mi je padalo na pamet. Razmišljao sam o pauzi, međutim – moje godine to ne dozvoljavaju. Imam 31 godinu, i svaka duža pauza bi bila sve teža za povratak s obzirom na to da bih izgubio rang. U tom slučaju bih morao da igram slabije turnire, a sebe ne vidim u tome. Mislim da ste iz ovog konteksta sve razumeli šta ću da objavim uskoro”, ominozno zvuči Filip Krajinović.

Ako iza ovih reči možemo da nagovestimo povlačenje Filipa Krajinovića iz profesionalnog takmičarskog tenisa, žal za tom odlukom bila bi izuzetno velika, ali će ta objava, kad god se bude desila, biti povod da se prisetimo brojnih blistavih momenata u karijeri jednog od najtalentovanijih igrača njegove generacije na svetu.

Nova karijera i drugi izazovi bi – po svemu što smo videli i osetili u Parizu danas - uskoro mogli da počnu za Filipa Krajinovića, i ne treba misliti da nekada 28. igrač ATP liste i finalista Roleks Paris Mastersa neće naći ono pobedničko u sebi da u tome bude možda - još uspešniji!

Kurir sport

Bonus video:

02:05

NIKOLA RAĐEN I FILIP KRAJINOVIĆ VAKCINACIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track