OGLASILA SE TENISERKA KOJU SU IZBACILI KAO NOVAKA: Pogodila je devojčicu, a protivnice su UŽASNO REAGOVALE! Poznato kakva je kazna
Foto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

ROLAN GAROS

OGLASILA SE TENISERKA KOJU SU IZBACILI KAO NOVAKA: Pogodila je devojčicu, a protivnice su UŽASNO REAGOVALE! Poznato kakva je kazna

Tenis -

Japanska teniserka, Miju Kato, objasnila je kakvu kaznu je dobila posle diskvalifikacije sa Rolan Garosa.

Kato se oglasila nakon što su ona i njena dubl partnerka Aldila Sutjiadi izbačene sa turnira nakon što je Japanka pogodila devojčicu koja je skupljala loptice na njihovom meču.

Njihove protivnice Sare Soribeš Tormi i Mari Buzkove insistirale su na diskvalifikaciji, a teniserka se oglasila na društvenim mrežama.

- Želela bih da se iskreno izvinim devojčici koja je skupljala lopte, mom partneru i timu, kao mi mojim navijačima zbog današnje nesrećne nezgode. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, Rolan Garos me je kaznio gubitkom novca od nagrade i bodova. Cenim svu vašu stalnu podršku - poručila je teniserka.

Devojčica je prošla bez povreda, nakon što ju je loptica pogodila počela je da plače, a teniserke koje su zahtevale diskvalifikaciju protivnica naišle su na osude zbog toga na društvenim mrežama.

Podsetimo, sličan slučaj dogodio se i Novaku Đokoviću kada je 2020. godine diskvalifikovan sa Ju Es Opena nakon što je pogodio linijskog sudiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track