NOVAK JURI BESMRTNOST! Finale Rolan Garosa u NEOBIČNOM terminu! Evo gde možete pratiti meč!
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

idemooo

NOVAK JURI BESMRTNOST! Finale Rolan Garosa u NEOBIČNOM terminu! Evo gde možete pratiti meč!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković juri rekordnu 23. Grend slem titulu, treću na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Srpski as danas protiv Kaspera Ruda iz Norveške igra finalni meč Rolan Garosa u neobičnom terminu od 14.30 časova na stadionu "Filip Šatrije".

Obično se finala u Parizu i na Vimbldonu igraju od 15 časova, ali organizatori su ove godine imali nešto drugačiji plan. Naime, pre finala muškog singla ženski dublovi će se boriti za titulu, a organizatori turnira nisu želeli da između dva finala bude velika pauza, pa će Novakov meč početi nešto ranije nego što je nekada bio slučaj.

Novak danas ima sjajnu šansu da i zvanično ponese titulu najboljeg svih vremena. Srpski as ima priliku da osvoji 23. grend slem trofej u karijeri, čime bi pretekao Rafaela Nadala i izbio na prvo mesto večne liste osvajača najvažnijih teniskih turnira u konkurenciji muškaraca.

Istovremeno, Novak može da postane prvi čovek u istoriji koji je na svakom Grend slemu trijumfovao minimum tri puta.

Naravno, Kasper Rud, koji igra svoje prvo Grend slem finale u karijeri, daće sve od sebe da mu pokvari planove.

Zanimljivo, Đoković i Rud odigrali su do sada četiri međusobna duela i svaki put slavio je srpski teniser. Verovali ili ne, Norvežanin nikada u karijeri nije uspeo ni set da osvoji protiv Novaka. Poslednji put Novak je slavio protiv Ruda u finalu Završnog ATP turnira prošle godine.

Veliko finale između Novaka Đokovića i Kaspera Ruda prenosiće "Eurosport", a na našem portalu možete pratiti tekstualni prenos meča, kao i sve zanimljive detalje vezane za ovaj neponovljivi spektakl!

Idemo, Nole!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track