O ČEMU ON PRIČA?! Federer neće da prizna da je Đoković NAJBOLJI IKAD! Na sve načine pokušao da IZBEGNE odgovor na pitanje o Novaku
Foto: Profimedia

BOLI GA

O ČEMU ON PRIČA?! Federer neće da prizna da je Đoković NAJBOLJI IKAD! Na sve načine pokušao da IZBEGNE odgovor na pitanje o Novaku

Tenis -

Rodžer Federer nije želeo da javno kaže da je Novak Đoković najbolji teniser ikada!

Švajcarac se teško miri s činjenicom da je Srbin najbolji igrač današnjice i bez konkurencije broj jedan.

Ogromno je rivalstvo između Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Uzajamno poštovanje takođe, mada je kroz istoriju međusobnih mečeva Srbin pokazao daleko više uvažavanja prema kolegi iz Švajcarske.

Novak Đoković i Rodžer Federer odigrali su okruglo 50 mečeva. Nole ima bolji skor jer u pobedama vodi sa 27:23. Isti slučaj je i kada je u pitanju još jedan veliki rival najboljeg tenisera današnjice. Novak je uspešniji od Rafaela Nadala, jer je u međusobnim okršajima upisao pobedu više - 30:29. Po broju grend slemova Srbin nema konkurenciju, uzeo ih je 23, dok Rafa ima 22, a Rodžer 20.

Rodžer Federer bio je počasni gost na turniru u nemačkom Haleu, koji je osvajao deset puta. Pitali su ga ljubazni domaćini da prokomentariše treću titulu Đokovića na Rolan Garosu.

- Neverovatno. Ono što je postigao je nešto ogromno - rekao je Federer, a potom počeo da vrda kada su ga pitali da li je Novak najbolji teniser u istoriji:

- Teško je utvrditi. To je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Jednom sam pitao prijatelja: "Šta je teže, osvojiti Vimbldon sa 17 godina kao Boris Beker, ili uzeti Rolan Garos sa 36 kao Novak?" Ne znam.

Rodžer Federer, Novak Đoković, Lejver kup
foto: EPA/ANDY RAIN

Rodžer Federer otišao je u penziju prošlog septembra na Lejver kupu, na kojem su igrali i njegovi najveći rivali, Rafa i Novak. Poslednji je od velikih asova koji je čestitao Novaku osvajanje 23. grend slem titule.

Medvedev o travi: Nole i Rodžer su vanzemaljci

Danil Medvedev, ruski teniser i trenutno treći na svetu, priznao je da ne voli da igra na travi. Baš zbog te podloge komentarisao je uspehe Đokovića i Federera.

- Trava je tako teška za mene. Možete da odigrate savršen meč i izgubite u dva taj-brejka, tako da mi je to malo čudno - rekao je Medvedev i dodao:

- Kada vidim vrhunske igrače poput Rodžera i Novaka, sa jedne strane mogu da deluju kao vanzemaljci, ali pokušavate da vidite najbolje u njima i kako mogu na ovoj površini, gde je ponekad teško pobediti bilo koga, da imaju toliko titula. Vimbldon, Hale, šta god.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track