LUDILO KAKVO VIMBLDON NE PAMTI Srbin igrao neverovatan tenis: Posle NESTVARNOG maratona Laslo Đere izborio drugo kolo GS u Londonu
Foto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

grend slem u LONDONU

LUDILO KAKVO VIMBLDON NE PAMTI Srbin igrao neverovatan tenis: Posle NESTVARNOG maratona Laslo Đere izborio drugo kolo GS u Londonu

Tenis -

Neverovatan meč odigran je na Vimbldonu - srpski teniser Laslo Đere i Amerikanac Maksim Kresi na terenu su proveli skoro četiri sata igrajući duel prvog kola Grend Slema u Londonu.

Njihov meč je u poslednji čas bio prebačen sa jednog od spoljnih terena gde nisu mogli da nastave zbog mraka.

A kada je duel nastavljen, ljubitelji belog sporta su uživali u pravoj pravcatoj borbi koja je trajala dugo, dugo...

Na kraju je kao pobednik izašao Laslo Đere - on je posle četiri seta i isto toliko taj-brejkova izborio plasman u 2. kolo GS u Londonu - 6:7 (5), 7:6 (3), 7:6 (8), 7:6 (7).

tenis, tenis ilustracija
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sredinom prvog seta viđena su dva brejka, po jedan sa svake strane, ali se na kraju radovao Kresi koji je prvi set osvojio u taj brejku.

Đere nije uspeo da spasi brejk u prvom gemu drugog seta, ali se vratio u igru u četvrtom gemu. Opet smo gledali taj-brejk koji je pripao Srbinu.

Ista situacija i u trećem setu u kojem nije bilo brejkova, kao i u četvrtom setu, u kojem je slavio Srbin posle svih prekida i premeštanja na teren broj jedan.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track