Bogdan Obradović: I treba da nas plate

Ne da na svoje

Bogdan Obradović: I treba da nas plate

Tenis -
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović stao na stranu tenisera koji traže da budu plaćeni prilikom nastupa za nacionalni tim

Pare, nego šta!Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović stao je na stranu igrača koji od Teniskog saveza traže preko 200.000 evra kako bi igrali za Srbiju.- Morate da shvatite i igrače. Nisam siguran da je u pitanju svota koja se pominje u medijima. Sad nas svi kritikuju i stavljaju na stub srama, a to nije u redu. Svesni smo da narod živi teško, ali nismo mi krivi za to. Pitajte političare koji su pokrali milijarde, pogledajte aferu s bankom gde je nestalo preko 300 miliona evra. Šta, treba zatvoriti neki restoran koji baca tonu hrane, a pritom ljudi u Africi umiru od gladi. Mislim da su stvari pogrešno postavljene - kazao je Obradović i dodao:- Morate da znate da u drugim zemljama igrači dobijaju i deset puta više. Niko se ne pita koliko su ovi momci potrošili snage, energije i sati na terenu. Neki su čak prodali stanove i dedovinu kako bi stigli do ovoga što su danas postigli. S druge strane, oni su ovoj zemlji doneli toliko radosti poslednjih godina da su joj doneli milijarde evra.Bogdan Obradović smatra da je tenis u podređenom položaju u odnosu na druge sportove.- Najbolji primer vam je da ja i dalje nemam ugovor sa Savezom. Pritom nisam obezbedio nacionalnu penziju iako sam stigao do vrha sveta. Nemam ništa protiv fudbalera i košarkaša, ali proverite koliki su ugovori selektora u tim sportovima.

Srbi idu u BelgijuSrpski teniseri u prvom kolu Dejvis kupa gostuju selekciji Belgije, a mečevi se igraju od 1. do 3. februara. Ostali parovi prve runde Dejvis kupa 2013. su: Kanada - Španija, Italija - Hrvatska, SAD - Brazil, Francuska - Izrael, Argentina - Nemačka, Kazahstan - Austrija i Švajcarska - Češka. U slučaju trijumfa naši teniseri se sastaju s boljim iz duela između SAD i Brazila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track