VIMBLDON UGOSTIO 1000 IZBEGLICA: Preko pola miliona funti donirano za pomoć Ukrajini
Foto: Screenshot

himanitarno

VIMBLDON UGOSTIO 1000 IZBEGLICA: Preko pola miliona funti donirano za pomoć Ukrajini

Tenis -

Ovogodišnji Vimbldon je tokom turnira ugostio 1000 izbeglica.

Preko pola miliona funti donirano je humanitarnom fondu za pomoć Ukrajini, a pomognuti i teniserke i teniseri iz ratom zahvaćene zemlje

- Preko 1000 izbeglica iz ratom pogođene Ukrajine imalo je priliku da u prvih 10 dana poseti Vimbldon – objavio je danas Ol Ingland Klub.

U saradnji sa Crvenim krstom Velike Britanije, lokalnim organizacijama i udruženjima za podršku, Klub je izbeglicama iz celog sveta koje su razmeštene širom Ujedinjenog Kraljevstva - među kojima veliku večinu čine izbeglice iz Ukrajine - pružio karte, hranu i piće i transport.

Uz to, biće i donirana po jedna funta od svake prodate karte na Vimbldonu za podršku radu Crvenog krsta Velike Britanije oko Ukrajine – gde je do sada prikupljeno ukupno £412,132 - uz očekivanje da će biti nadmašen iznos od pola miliona funti.

Ol Ingland Klub je pomoć pružio i svim igračicama i igračima iz Ukrajine koji su učestvovali u kvalifikacijama i glavnom žrebu time što su – zajedno sa Britanskom teniskom federacijom LTA podneli troškove za po dve sobe po timu tokom cele sezone tenisa na travi u Velikoj Britaniji – a zapravo od okončanja nastupa na Rolan Garosu – do kraja Vimbldona.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track