SRAMNIM PONAŠANJEM ZGROZILA SVET: Smejala se i slavila dok je njena rivalka PLAKALA! Sad se izvinjava, ali niko joj ne veruje!
Foto: Printscreen

SKANDAL U BUDIMPEŠTI

SRAMNIM PONAŠANJEM ZGROZILA SVET: Smejala se i slavila dok je njena rivalka PLAKALA! Sad se izvinjava, ali niko joj ne veruje!

Tenis -

Skandal koji se dogodio na meču između Kineskinje Žang Šuai i Mađarice Amarise Kiare Tot obeležio je ovogodišnje izdanje WTA turnira u Budimpešti.

Pre par dana šokantna scena viđena je na meču za Veliku nagradu Mađarske. Nakon kranje nesportskog poteza Mađarice, Žang je dobila napad panike na terenu, pa je bila prinuđena da preda meč, a sramna Tot se otvoreno radovala njenoj predaji.

Pri rezultatu 5:5 i 30:30 u 11. gemu prvog seta, viđena je scena koja je obišla svet. Nakon udarca Kineskinje sudija je uzviknuo aut, iako se činilo da je lopta pogodila liniju. Žang je bila uverena da je lopta dobra i krenula je da proveri trag, ali njena rivalka odmah prišla i namerno ga obrisala.

Kineskinja je bila u potpunom šoku, nije mogla da veruje šta je njena protivnica uradila. U momentu joj je pao mrak na oči, vikala je na Mađaricu, žalila se sudiji i supervizoru i zbog toga dobila zvižduke domaće poblike.

Žang, koja je ranije otvoreno govorila da ima mentalnih problema, nakon svega što se izdešavalo dobila je napad panike na terenu i ubrzo je bila primorana da preda meč. Amarisi nije bilo dovoljno to što je uradila, pa se još i smeškala i radovala nakon predaje Kineskinje.

Zbog skandaloznog ponašanja Mađarica se našla na udaru kritika javnosti, pa je par dana nakon skandala odlučila da uputi javno izvinjenje.

"Zdravo svima, ispala sam i sada je vreme da ispričam šta se desilo. Nisam očekivala da će moj prvi uspeh da izazove takvu oluju. Žao mi je zbog svega što se desilo, poštujem Ženg, nije mi bila namera da pokažem nepoštovanje i da povredim nekoga. Nije trebalo da slavim na takav način. Emocije su me savladale, bio je težak meč, taj momenat me poneo. Nadam se da ću u budućnosti imati šansu da pričam sa Šuaj i da joj kažem koliko loše se osećam zbog načina na koje se završio naš meč", rekla je Tot.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama otkriveno je da je Mađarica izvinjenje čitala sa papira. Nije delovala iskreno i zbog toga se ponovo našla na udaru brojnih prozivki.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track