POZNATI HRVAT OTKRIO NEPOZNATE DETALJE SARADNJE SA FEDEREROM: Nije želeo da prestane! Jedino to ga je moglo ZAUSTAVITI!
Foto: Profimedia

TAJNA USPEHA

POZNATI HRVAT OTKRIO NEPOZNATE DETALJE SARADNJE SA FEDEREROM: Nije želeo da prestane! Jedino to ga je moglo ZAUSTAVITI!

Tenis -

Bivši trener Rodžera Federera, Hrvat Ivan Ljubičić, govorio je o dugogodišnjoj saradnji sa najboljim švajcarskim teniserom u istoriji.

U intervjuu za "Tennis Majors" Ljubičić je otkrio je da je tajna uspeha legendarnog Švajcarca leži u činjenici da je maksimalno uživao u svemu što radi.

"On je pronalazio radost u svemu što radi, čak i u pres konferencijama, druženju sa navijačima, sponzorima - uvek je uživao", naglasio je Ljubičić.

"To ne mora da dođe automatski, ali on pronađe način da u tome uživa. Mislim da je u tome ključ. Tenis je nešto drugo. Mislim, kada god vidi reket, bilo kakav, uzeo bi ga i počeo zamahivati. Znate, jednostavno ljubav prema udarcu te lopte je prevelika", dodao je hrvatski trener.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

On je otkrio i šta je jedno moglo zaustaviti Rodžera.

"Jedini način da se zaustavi bio je da telo ne može da nastavi. Toliko voli tenis da nije bilo šanse da odluči da prestane da igra jer više ne želi. To nikad nije moglo da se dogodi. Njegova veština nije patila, njegovo telo se možda s vremenom malo usporilo, ali njegova genijalnost ga je i dalje držala na vrhu", otkriva bivši hrvatski as.

Prisetio se Ljubičić i početka svoje saradnje sa Federerom.

"Početak je bio težak jer je na drugom turniru povredio meniskus i bio je podvrgnut prvoj operaciji. Ipak, u isto vreme, gledajući unazad, možda je i sreća što smo imali vremena da radimo i još bolje se upoznamo", kaže on i dodaje:

"Naravno, imao sam neprijatnih momenata, ljudi su mislili da sam angažovan jer sam mu prijatelj i slične stvari. Ali naravno da je bio srećan što rezultati stižu".

Podsetimo, Ljubičić je sarađivao sa Federerom od 2016. godine do 2022. godine, kada se Švajcarac zvanično i penzionisao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track