BAŠ NE VOLI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Hrvat nije hteo ni da mu pomene ime, a Italijana stavio ispred Srbina za US open
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

ne krije animozitet

BAŠ NE VOLI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Hrvat nije hteo ni da mu pomene ime, a Italijana stavio ispred Srbina za US open

Tenis -

Novak Đoković nedavno je pričao kako se nosi sa negativnom energijom i provokativnim izjavama od strane pojedinaca koje su usmerene na njega.

Novak Đoković
foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP / Profimedia

Jedan od onih, koji baš ne simpatiše Novaka Đokovića, u svojim intervjuima je i bivši hrvatski teniser i nekadašnji trener Rodžera Federera, Ivan Ljubičić.

U razgovoru za "Oasport" Ivan Ljubičić otkrio je kog tenisera vidi kao mogućeg pobednika US opena, poslednjeg grend slema u sezoni.

- Janik Siner ima mentalitet šampiona, pobeda u Torontu je važna za njega, ima ukus oslobođenja - istakao je Ljubičić, nakon što je Italijan trijumfovao na mastersu u Kanadi.

Nastavio je Ivan Ljubičić da niže pohvale na račun momka iz Južnog Tirola, sa severa Italije.

- Janik je pokazao odličan učinak i postigao je svoj najbolji plasman kao broj šest na svetu. Igrao je svoje treće finale na mastersu 1.000. Izgubio je prva dva, ali ovoga puta nije grešio. Nije bilo lako protiv De Minaura.

Rodžer Federer, Ivan Ljubičić
foto: Profimedia

Ivan Ljubičić prilično je optimističan u pogledu budućnosti Janika Sinera.

- Ako je fizički spreman, mora da igra u Sinsinatiju, Janik je teniser koji treba da igra taj turnir. Prvo Sinsinati, a zatim US open, poslednji grend slem turnir u sezoni. Siner može da se bori za pobedu u Njujorku, on je jedan od četiri igrača koji se izdvajaju od ostalih u trci - rekao je Ljubičić, a novinar dodao da je verovatno mislio na Karlosa Alkaraza, Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

Janik Siner
foto: EPA/ISABEL INFANTES

Za bivšeg trenera Rodžera Federera to je četvorka koja će se boriti za titulu na Flešing Meadouzu. U međuvremenu u drugom kolu u Sinsinatiju, Janik Siner će se suočiti sa srpskim teniserom Dušanom Lajovićem, teniserom koji je pobedio Fransiska Čerundola u prvom kolu turnira.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track