"FINALE KOJE SU SVI ŽELELI" Novak priznao da se raduje novom OKRŠAJU SA ALKARAZOM: Sjajno! To smo svi priželjkivali!
Foto: an Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

sinsinati

"FINALE KOJE SU SVI ŽELELI" Novak priznao da se raduje novom OKRŠAJU SA ALKARAZOM: Sjajno! To smo svi priželjkivali!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nakon plasmana u finale Sinsinatija otkrio je da se raduje što ima priliku da ponovo odmeri snage sa prvim reketom sveta - Karlosom Alkarazom.

Đoković je izborio plasman u finale Mastersa u Sinsinatiju pošto je savladao odličnog Aleksandra Zvereva sa 7:6, 7:5. Za 39. Masters titulu u karijeri srpski as će se boriti protiv velikog mladog Španca Alkaraza, koji je posle preokreta pobedio poljskog tenisera Huberta Hurkača.

Novak se najpre osvrnuo na meč sa Zverevim.

"Tesna pobeda. On je snažnim servisima rešio set lopte u prvom setu. Jedan-dva poena je odlučilo meč. Odigrao sam čvrst taj brejk. Osećao sam pritisak na svojim gemovima, ali mislim da sam se dobro snašao u najvažnijim trenucima" rekao je srpski as.

On smatra da je Nemac blizu forme koja ga je ranije krasila i da će predstavljati ozbiljnu pretnju na predstojećem US openu.

"Veoma je blizu staroj formi. Sa tom servisom, kada to počne da radi sa ovakvim servisom, vrlo je blizu. Toliko pritiska stavlja na protivnika na servisu, kreće se sjajno za igrača te visine. Igrao je i finale US Opena, mislim da će veoma dobro igrati i tamo", smatra Đoković.

Sada sledi novi okršaj sa Alkarazom. U poslednjem međusobnom susretu, koji se desio u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, Alkaraz je posle neviđene borbe savladao srpskog asa i Novak je priznao da se raduje što će na prvom turniru nakon Grend slema u Londonu imati priliku da ponovo odmeri snage sa neugodnim Špancem.

"Sjajno! Odlično je za naš sport da se opet susrećemo u finalu velikog turnira. To smo svi priželjkivali na početku turnira i evo nas, tu smo", rekao je Nole nakon meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track