"DVE GODINE JE PROŠLO OD TOG FINALA..." Novak otvorio dušu nakon pobede, ne krije zadovoljstvo: Jedva sam čekao da izađem na teren
Foto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

us open

"DVE GODINE JE PROŠLO OD TOG FINALA..." Novak otvorio dušu nakon pobede, ne krije zadovoljstvo: Jedva sam čekao da izađem na teren

Tenis -

Specijalni izveštač iz Njujorka: Vuk Brajović

Najbolji teniser ikada Novak Đoković bez većih poteškoća preskočio je prvi stepenik na US Openu, pošto je jutros savladao Aleksandra Milera sa 6:0, 6:2, 6:3.

U razgovoru sa srpskim medijima nakon meča, Novak je otkrio da je zadovoljan kako je odigrao meč.

"Odigrao sam odlično, izašao sam teren sa nestrpljenjem. Dve godine je prošlo od tog finala, dve godine nisam igrao na tlu SAD. Za sve ide savršeno, osvojena je titula u Sinsinatiju... Ovde sam odigrao savršeno prva dva seta, i iako sam očekivao da će Miler da proba da odigra nešto drugačije - bio sam na visokom nivou. Prvi je meč na Grend Slemu, i nadam se da ću da održim taj nivo igre i koncentracije. Na poslednja dva Slema počeci nisu bili najbolji, dok ovde imam dodatni fokus da izađem na teren i da nametnem svoju igru - što sam ostvario večeras.

Upitan da li prati uspehe jedne od najtalentovanijih mladih igračica iz Srbije Mie Ristić, Novak odgovara:

"Naravno, čuo sam za nju još prošle godine. Čestitam joj, ona je veoma mlada i takvi uspesi predstavljaju veliki podstrek i donose veliki skok na rang listi. Približava se granici kada ulazi u kvalifikacije za Grend Slemove. Želim joj sve najbolje i nadam se da ćemo je često gledati na najvećim turnirima u budućnosti!

A da li Novak prati nastupe košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu?

"Pratim, naravno da pratim. Obožavam košarku, imam odličan odnos sa Bogdanom Bogdanovićem. Nisam stigao da ih gledam, jer je vremenska razlika velika, ali pratim sve što se događa. Želim im da održe dobru energiju i timski duh i da što manje obraćaju pažnju na distrakcije. Ne dajem sebi pravo da pričam stručno o košarci, ali mi je krivo što dosta ljudi daju sebi za pravo da kritikuju svašta i pre nego što krene turnir. Mi smo košarkaška nacija, jedna od najuspešnijih u istoriji. Drago mi je što su malo ispod radara, jer tada imaju šansu da pokažu koliko su dobri", smatra Novak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track