EVO KO JE MILIJARDER IZ NOVAKOVE LOŽE: Đoković tokom US Opena živi kod njega, uživa u LUKSUZU, trenira na PAMETNOM TENISKOM TERENU
Foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

US OPEN

EVO KO JE MILIJARDER IZ NOVAKOVE LOŽE: Đoković tokom US Opena živi kod njega, uživa u LUKSUZU, trenira na PAMETNOM TENISKOM TERENU

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković sjajno igra na ovogodišnjem US Openu i bez ikakvih problema plasirao se već u treće kolo gde ga očekuje duel sa sunarodnikom Laslom Đereom. Ono što je najvažnije za Noleta je da za sada deluje veoma spremno i potpuno fokusirano, a da bi izbegao faktore koji ga inače remete na velikim turnirima, Đoković je i ovoga puta odlučio da boravi kod svog prijatelja umesto da bude u hotelu.

Novak
foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Već godinama se Đoković izoluje od velikog Njujorka tako što boravi u obližnjem Nju Džerziju gde kod svog bogatog prijatelja u jednoj vili ima mir i slobodu. A u pitanju je milijarder Gordon Juling!

Juling je teniski trener i Novakov dobar prijatelj, a njegova kuća u Nju Džerziju nije pristupačna medijima i fotoreporterima, a pošto je poprilično dobro izolovana, fanovi mogu da je vide samo iz ptičje perspektive. Kuća ima sve što je potrebno Đokoviću za treninge tokom grend slema, a pošto se radi o luksuznom delu grada, naš teniser za komšije ima svetske zvezde.

Novak
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Juling je sin pokojnog milijardera Roberta Boba Zelnera. On i njegova supruga Viktorija svojevremno su u oblasti Alpin kod Nju Džersija sagradili ogromno šumovito imanje vredno 40 miliona dolara sa veštačkim jezerom, brojnim skupocenim građevinama, vidicima i još mnogo sadržaja. Kako je imao ljubav prema tenisu to je preneo i na svog naslednika.

Imanja i kuće u blizini one u kojoj Novak boravi imaju glumci Džon Travolta, Kris Rok, muzičari Brus Springstin, Stivi Vonder, Pi Didi i drugi... Ono što je daleko važnije od komšiluka, jeste i sadržaj koji je dostupan Đokoviću i njegovom timu.

Novak Đoković
foto: Printscreen Google Maps

Osim otvorenih terena sa svim podlogama, Julingovo imanje je posebno zbog pokrivenog betonskog terena s najmodernijom "PlaySight" tehnologijom.

Boravkom kod Julinga Novak je dobio mogućnost da trenira pred nekoliko kamera, pa može dobro da pogleda svaki pokret i udarac. Zahvaljujući posebnom senzoru istog trenutka sazna kada loptica padne u aut, može da vidi brzinu udarca, kao i rotaciju i putanju loptice, ali i koliko je pretrčao, potrošio kalorija...

I sve to je korisnicima dostupno u bilo kom trenutku tokom treninga.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track