FRKA NA ATP TURU I TO ZBOG 900 EVRA! Teniser iz Indije ZAGRMEO o FINANSIJAMA, reči Novaka Đokovića DOBIJAJU NA ZNAČAJU!
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

tenis je na ivici propasti

FRKA NA ATP TURU I TO ZBOG 900 EVRA! Teniser iz Indije ZAGRMEO o FINANSIJAMA, reči Novaka Đokovića DOBIJAJU NA ZNAČAJU!

Tenis -

Velika je razlika u finansijama između najboljih svetskih tenisera i onih slabije rangiranih igrača.

Dok Đoković, Alkaraz, Medvedev i ekipa imaju milione na bankovnim računima, igrači van top 100 često se bore za egzistenciju.

O tome je govorio i 156. teniser planete, Sumit Nagal iz Indije.

- Kada pogledam na račun u banci isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore - otkrio je Sumit Nagal, pa dodao:

Sumit Nagal
foto: Deepak Gupta/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije hteod a mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam.

Reči tenisera koji je ove sezone najviše novca dobio za drugo kolo US Opena (22.000 dolara), dodatno daju na značaju borbi Novaka Đokovića koji se nedavno putem svoje organizacije PTPA dotakao ove teme.

- Broj igrača koji živi od ovog sporta, sporta koji je najglobalniji od svih je oko 400! Pričamo o muškarcima, ženama, singlovima i dublovima, miks dublu... Imate manje od 500 profesionalaca koji žive od ovog sporta. A verovatno od 250-300. igrača pa do 500. tensiera ili teniserke oni verovatno ne mogu da imaju fizioterapeuta, fitnes trenera ili neki od njih ne mogu da priušte ni glavnog trenera. Previše je skupo! Znate morate da pokrijete troškove svega sebi, dok u timskim sportovima recimo u NBA imate svoju platu, a vaš tim vam plaća odeću, trenere. sve najosnovnije stvari za vaš posao - zagrmeo je Nole o ovoj temi, a kasnije je govorio i o klađenju u svetu tenisa (više informacija OVDE).

Koliko je Novak Đoković zaradio tokom karijere?

Ove sezone: 10.581.665 dolara

Čitava karijera: 175.281.484 dolara

Koliko je Sumit Nagal zaradio tokom karijere?

Ove sezone: 89.577 dolara

Čitava karijera: 704.295 dolara

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track