NEČUVENO! Nadal nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama, ali učiniće sve da promene pravila! Počelo SRAMNO LOBIRANJE!
Foto: AP

presedan

NEČUVENO! Nadal nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama, ali učiniće sve da promene pravila! Počelo SRAMNO LOBIRANJE!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal po pravilima neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, međutim, lobiranje je uveliko počelo kako bi se u njegovom slučaju napravio presedan.

Španac je nedavno izjavio da će se naredne godine oprostiti od profesionalnog igranja tenisa i silno bi želeo da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Bilo bi to sjajno za mene", rekao je u jednom intervjuu Nadal.

Međutim, kako u protekle dve godine nije nastupao za Španiju u Dejvis kupu, proslavljeni as po praviima ITF nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama.

Zbog toga je pokrenuta inicijativa da se pravilo promeni kako bi se Nadalu omogućilo učešće u Parizu.

Rodžer Federer je bio u sličnoj situaciji pred Olimpijske igre u Tokiju. Tada je Teniski savez Švajcarske uspeo da izdejstvuje njegovo učešće na OI, piše "Dejli ekspres". Ipak, Federer je na Vimbldonu obnovio povredu kolena i na kraju ipak nije mogao da predstavlja svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Sudeći po tome da je Nadal veliki autoritet u svetu tenisa i miljenik zapadnog sveta, za njega pravila najverovatnije neće važiti. Vrši se ogroman pritisak da se napravi presedan i da se Špancu ispuni želja da zaigra sa Karlosom Alkarazom na Olimpijskim igrama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track