UJUTRU - ĐOKOVIĆ, POPODNE - ĐOKOVIĆ, POGODITE ŠTA IMA UVEČE! Ovo već postaje NENORMALNO! Karlose, zar baš svaki put mora ovako?
Foto: EPA/WILL OLIVER, EPA Kai Foesterling

OPSESIJA

UJUTRU - ĐOKOVIĆ, POPODNE - ĐOKOVIĆ, POGODITE ŠTA IMA UVEČE! Ovo već postaje NENORMALNO! Karlose, zar baš svaki put mora ovako?

Tenis -

Čini se da Karlos Alkaraz ne priča ni o čemu drugom...

Jasno je da teniske novinare zanima šta o trci za prvo mesto na ATP listi ima da kaže Alkaraz, ali da baš svakog dana Španac govori o Novaku Đokoviću...

Priznao je prvo mladi teniser da o borbi za prvo mesto razmišlja neprestano, a onda je još jednom govorio na istu temu uoči prvog meča na turniru u Pekingu i rekao da mu je prvi cilj trenutno da prestigne Novaka.

Jasno je u kom smeru sve ide i verovatno nije teško da se pogodi šta se desilo nakon što je Alkaraz pobedio Janika Hanfmana...

"Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira (Peking i Šangaj), dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone", rekao je Alkaraz koji je očigledno dobro razmislio o svim opcijama.

Karlos Alkaraz
foto: EPA/WILL OLIVER

Đoković trenutno ima 11.795 bodova, a Alkaraz 8.535. Novak neće braniti 750 bodova koje je osvojio prošle sezone titulama na turnirima u Astani i Tel Avivu, dok Karlos ima priliku da napreduje i osvojio ukupno 1.500 bodova u Pekingu i na mastersu u Šangaju.

Do kraja sezone očekuje se da Đoković zaigra na mastersu u Parizu, završnom mastersu i završnici Dejvis kupa.

"Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu. bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam baš sjajno servirao u prvom setu, imao samo dosta promašaja. Komplikovano je nositi se sa tim, ali sam meč dobro završio", zaključio je Alkaraz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track