ISPLIVALI DETALJI SPORAZUMA! Ivanišević je sa bivšom suprugom potpisao OVAJ UGOVOR 2012. godine! Sada bi da ga OBORI na sudu!
Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

biće burno

ISPLIVALI DETALJI SPORAZUMA! Ivanišević je sa bivšom suprugom potpisao OVAJ UGOVOR 2012. godine! Sada bi da ga OBORI na sudu!

Tenis -

Goran Ivanišević i njegova bivša supruga Tatjana Dragović glavna su tema medija u regionu.

Trener Novaka Đokovića odlučio se da tuži bivšu izabranicu, te da potraži novac i stan koji je izgubio posle razvoda nazad. Sada se u hrvatskim medijima pojavio i sporni dokument koji su 2012. godine potpisali Ivanišević i bivša supruga, a mi vam donosimo detalje istog..

Nedeljni magazin "Nacional" je u sredu objavio na svom portalu dokument za koji tvrdi da je sporazum koji su Goran Ivanišević (51) i Tatjana Dragović (45) potpisali 2012. godine. Kako javlja "Nacional", upravo je to dokument koji Ivanišević želi da obori na sudu kako bi od bivše supruge naplatio 2,5 miliona evra za koje tvrdi da mu ona duguje. Danas bivši supružnici imaju zakazana dva ročišta na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu u predmetima koje je Ivanišević pokrenuo. Ivanišević i Dragović živeli su u vanbračnoj zajednici od 2000. godine, a zatim su se 16. maja 2009. godine venčali u San Pedru u Sjedinjenim Američkim Državama. Službeno su se razveli 13. juna 2016. godine. U braku su dobili dvoje dece, a sporazumom regulisali nekretnine i deonice.

Tri godine pošto su se venčali, Ivanišević i Dragović su zaključili Sporazum kojim regulišu međusobne odnose i imovinsko-pravna pitanja koja proizilaze iz zaključivanja braka. Sporazum su overili kod javnog beležnika.

Goran Ivanišević
foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Kako navodi "Nacional", u Sporazumu su regulisali pitanja oko dece, odnosno, ko će se o njima brinuti. Regulisali su i pitanje testamenta, te kome će pripasti, u tom slučaju, njihove nekretnine i pokretnine. Nadalje, Ivanišević se obavezuje da će posebnim ugovorom preneti na Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriakom. Obvezao se, navodi "Nacional", preneti na nju i deonice Karlovačke banke, nominalne vrednosti 4,5 miliona kuna (597.100 evra) u celosti, bez naknade. U slučaju prodaje deonica, Tatjana se obavezuje svaki primljeni iznos podeliti s Ivaniševićem i to pola-pola tako da se obvezuje isplatiti mu 50 odsto primljenog iznosa u roku od osam dana od prodaje.

Sporazumom je utvrđeno i da je Gorana Ivanišević, majka Gorana Ivaniševića, vlasnica nekretnine u Splitu. Njen sin Goran se obvezuje odvojiti od majke, kao vlasnice nekretnine, izjavu kojom se obvezuje da će u slučaju prodaje nekretnine, posle podmirenja hipotekarnog kredita, odmah isplatiti Goranu Ivaniševiću 60 odsto iznosa, a Tatjani Dragović 40 odsto iznosa. A zatim će Ivanišević, pošto podmiri kredit, Tatjani isplatiti 40 odsto dobjenog iznosa prodate nekretnine. Deli svoju godišnju zaradu?

Članak 8 Sporazuma navodi i da će Ivanišević deliti svoju godišnju zaradu, koja preostane posle oporezivanja s Tatjanom i to pola-pola na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza, obvezuje isplatiti Tatjani polovinu svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze.

Sporazumom je, navodi "Nacional", utvrđeno da je Dragović vlasnica dva stana u Zagrebu, jednog veličine 210 kvadrata, jednog od 434 kvadrata te četiri garažna mesta, takođe u Zagrebu. Potpisom Sporazuma Tatjana se obvezala da će u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje tih nekretnina Ivaniševiću, pošto se podmiri hipoteka. Sporazum je overen 2012. godine u Rijeci.

Kurir sport / 24 sata / Nacional

BONUS VIDEO:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja