U OVOM TRENUTKU TO NE MOGU DA TVRDIM! Nadal demantovao direktora Australijan opena i zabrinuo navijače: Bol je i dalje tu...
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

PROBLEMI

U OVOM TRENUTKU TO NE MOGU DA TVRDIM! Nadal demantovao direktora Australijan opena i zabrinuo navijače: Bol je i dalje tu...

Tenis -

Puno se priča i nagađa o povratku Rafaela Nadala.

Španac nije igrao još od Australijan opena na početku ove godine kada je poražen od Mekenzija Mekdonalda poražen u drugom kolu u tri seta.

Direktor grend slema u Melburnu, Kreg Tajli, nedavno je poručio da će Nadal zaigrati na tom turniru naredne sezone, međutim Španac nije siguran da će to da se desi.

- Radim i pripremam se tako kao da ću u januaru biti deo Australijan opena, ali u ovom trenutku to ne mogu da tvrdim. Istina je da osećam mnogo manji bol tokom igre nego što je to bilo ranije, ali on je i dalje tu i ne dozvoljava mi da budem na maksimumu - rekao je Nadal.

Još uvek ne može da preciznije odgovori na pitanje kada će se vratiti turnirima.

- Dobra je stvar da mogu da se izlažem većim naporima nego ranije i to je veoma značajno za moje mentalno zdravlje. Ipak, tek kad ne budem imao nikakav bol ću moći da dam tačnu procenu o povratku na teren. Moram da dam vremena sebi da se što bolje spremim.

Trenutno je 243. na svetu i mogao bi zbog neaktivnosti uskoro da bude izbrisan sa ATP liste.

- Uvek sam sebi samom zadavao najveći pritisak. On je veći od vašeg, ali ga i dalje cenim. Ono što tražim od sebe je uvek bilo veliko i u ovom trenutku karijere se stvarno trudim. Moja ograničenja su očigledna sada, ali kada njih ne bude bilo, za šta se nadam da će biti uskoro, pričaćemo drugačije o tom pritisku - zaključio je Nadal.

Kurir sport

Bonus video:

06:32

Raport sa Australijan opena: Novak sigurno do 2. kola, Nadal eliminisan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track