ŠOK ZA ŠOKOM! Nastavlja se potop favorita u Parizu - ISPAO I MEDVEDEV! Svađao se sa sudijom i publikom, pa doživeo KATASTROFU!
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

LUDNICA

ŠOK ZA ŠOKOM! Nastavlja se potop favorita u Parizu - ISPAO I MEDVEDEV! Svađao se sa sudijom i publikom, pa doživeo KATASTROFU!

Tenis -

Posle Karlosa Alkaraza, u drugom kolu Mastersa u Parizu eliminaciju je doživeo i treći teniser sveta - Rus Danil Medvedev.

Nova senzacija u Parizu! Ruski teniser Danil Medvedev doživeo je neočekivan poraz od Bugarina Grigora Dimitrova u drugom kolu Mastersa u Parizu.

Posle gotovo tri sata neverovatne borbe Dimitrov je slavio rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6).

U ludoj završnici odlučujućeg seta spasao je Medvedev čak šest meč lopti i "vratio se iz mrtvih", ali je u taj-brejku poklekao.

Dimitrov je sjajno otvorio meč. Ekspresno je poveo sa 3:0 u prvom setu. Medvedev je uspeo da osvoji dva vezana gema i prekine nalet raspoloženog Bugarina, ali samo na kratko. Usledio je novi brejk i rutniska završnica Dimitrova u prvom setu za 6:3.

Neviđena drama odvijala se u drugom setu. Medvedev je značajno podigao nivo igre, prvi stigao do brejka i poveo sa 5:2, a onda je usledio neobjašnjiv pad ruskog asa. Dimitrov stiže do izjednačenja 5:5, a Medvedev u finišu seta ulazi u žestok verbalni sukob sa publikom u "Bersiju" i sudijom.

Smetala mu je buka tokom poena, pa se svađao, širio ruke, žalio sudiji i konstantno gestikulirao u pravcu naviača koji su otvoreno podržavali bugarskog tenisera. Potpuno je izgubio fokus na teren i malo je falilo da Dimitrov to iskoristi i završi posao u dva seta. Ipak, medvedev je u taj-brejku uspeo da se "pribere" i stigne do izjednačenja.

Drama nije izostala ni u odlučujućem trećem setu. Do brejka je prvi stigao Dimitrov u šestom gemu, a ubrzo i do prednosti od 5:2. Međutim, Rus se nije predavao. Pri rezultatu 5:3 servirao je Bugarin za pobedu, imao 40:15, ali nije uspeo da završi posao. Propustio je čak četiri meč lopte u ovom gemu i dozvolio Medvedevu da vrati brejk, koji je već u narednom gemu ekspresno potvrdio za izjednačenje 5:5. Dve nove meč lopte imao je Bugarin na servis rivala pri rezultatu 6:5, ali je Medvedev ponovo uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

Iako je delovalo da sa ogromnom psihološkom prednošću ulazi u taj-brejk, zbog načina na koji se vratio meč, Rus se potpuno udlučujućem momentu mača potpuno "ugasio". Dimitrov je ekspresno poveo sa 5:0 i ovaj put rutinski završio posao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track