TONI NADAL SE IZLANUO I STAVIO TAČKU NA CELU PRIČU! Ceo svet je ovo čekao - Rafa na Australijan Openu?! Evo kakve su šanse za to!
Foto: AP Photo/Dita Alangkara

moraće težim putem

TONI NADAL SE IZLANUO I STAVIO TAČKU NA CELU PRIČU! Ceo svet je ovo čekao - Rafa na Australijan Openu?! Evo kakve su šanse za to!

Tenis -

Rafael Nadal najavio je povratak tenisu posle povrede na Australijan Openu 2024 godine, ali još uvek ništa nije potvrdio.

Ljubitelji tenisa širom sveta sa nestrpljenjem čekaju povratak Španca i nadaju se da bi mogao da eksplodira i ponovo pokaže onu vatrenu energiju koja ga je krasila kroz čitavu karijeru.

Međutim, Rafa nije igrao od ovogodišnjeg otvorenog prvenstva Australije i u trenutku potencijalnog povratka biće tačno godinu dana bez tenisa. To je već sad uslovilo ozbiljan pad ATP listi pa ako se "Bik sa Majorke" vrati u Melburnu zbog lošeg plasmana mogao bi već u prvom kolu da naleti na nekog od prvih nosilaca.

Rafael Nadal, Toni Nadal
foto: Profimedia

Toni Nadal, Rafin stric rekao je da bi to moglo da predstavlja problem.

-Svestan je da je situacija komplikovana. Ako uspe da stigne do Australije, neće biti lako da se takmiči sa dodatnim problemom. Neće biti prvi nosilac i od samog starta bi mogao da se suoči sa vrhunskim igračem. Kada Rafa igra Grend slem i na početku se sastane sa ‘prihvatljivim’ rivalom, dobija na zamahu i opasan postaje od četvrtfinala", rekao je Toni Nadal za radio "Onda Cero".

Nadalov povratak je još uvek pod upitnikom, a Toni kaže da njegov bratanac pokušava sve kako bi se vratio na teren kada je rekao.

- Moj bratanac pokušava da bude oprezan. Verujem da bi na Australijan openu trebalo da bude u dobrom stanju da igra. Sve ide dobre, video sam ga da trenira. Svakim danom ide nabolje. Dugo je pauzirao zbog povrede, ali dobro, tako je. U vrhunskom sportu, na kraju krajeva, skoro je obavezno igrati sa bolom, nažalost, gurate telo do krajnjih granica - ističe dugogodišnji trener Španca.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Španska publika se nada da bi na Olimpijskim igrama u Parizu mogli u dublu da nastupe Alkaraz i Nadal.

- Ako je Rafael spreman, mislim da bi bili dobar par. Pretpostavljam da je Karlos u dobrom stanju, pa ćemo videte. Da vidimo da li postoji mogućnost da se osvoji olimpijsko zlato u singlu ili dublu", zaključio je Toni.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:29

ZAJEDNO KLICALI NOVAKU: Lola Radivojević i deca igrali tenis u Gračanici i skandirali Đokoviću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track