PRIČAO DA JE NOVAK GOTOV, PA NESTAO! Gde je POBEGAO ovaj AMERIČKI "STRUČNJAK" koji je upamćen po GLUPOSTIMA koje je izgovorio?
Foto: EPA, Printscreen/Youtube

objasnio mu srbin

PRIČAO DA JE NOVAK GOTOV, PA NESTAO! Gde je POBEGAO ovaj AMERIČKI "STRUČNJAK" koji je upamćen po GLUPOSTIMA koje je izgovorio?

Tenis -

Poznatom novinaru uglednog američkog "ESPN-a", Marku Vilbonu, nikada više neće pasti na pamet da nipodaštava najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića.

Vilbon se propisno obrukao u svojim prognozama i sada je manji od makovog zrna. Amerikanac je krajem maja pred kamerama isprozivao srpskog asa, govorio da je gotov i da više neće uspeti da stigne ni do finala grend slema, a kamoli da ga osvoji - i tako ispao smešan!

Naime, kada je objavljen žreb za Rolan Garos, Amerikanac je tvrdio da Đoković nema šta da traži pored Karlosa Alkaraza.

"Ovo znači da će rano ispasti, čim je u tom delu žreba sa Alkarazom, igraće sa njim ranije nego što bi trebalo, ispašće. Gotovo je za Novaka, godine, povreda... Tako je bilo i sa Federerom i Nadalom. On je izdržao duže od sve trojice, ali neće osvojiti više nijedan slem. Neće doći ni do finala", rekao je tada Vilbon.

Kada su ga kolege podsetile da je Srbin već osvojio Australijan open, Vilbon je "vrisnuo" u kameru:

"Rekao sam da je gotov, da, gotov je".

Nakon reči ovog "stručnjaka" Novak je odigrao pet turnira, pet puta dogurao do finala i osvojio čak četiri titule. Trijumfovao je baš na Rolan Garosu, tesno izgubio u finalu Vimbldona, slavio u Sinsinatiju, pošto je isprašio Alkaraza, a onda uzeo trofeje na US openu i Mastersu u Parizu.

Tako je zapušio usta američkom "pametnjakoviću" koji je tvrdio da je "gotov".

Ispostavilo se na kraju da je on "gotov", pošto se nakon one blamaže iz maja meseca više nije oglašavao kada je reč o tenisu.

Mark Vilbon
foto: Printscreen

Kurir sport/Mondo

00:15

Novak u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track