"NEKOME SMETA ŽIVI DUH I JEDINSTVO NAŠEG NARODA" Danica Crnogorčević nam se javila zbog Novaka i poslala MOĆNU PORUKU!
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia, printskirn/YT

DEJVIS KUP

"NEKOME SMETA ŽIVI DUH I JEDINSTVO NAŠEG NARODA" Danica Crnogorčević nam se javila zbog Novaka i poslala MOĆNU PORUKU!

Tenis -

Dejvis kup reprezentacija Srbije pred početak četvrfinalnih duela sa Velikom Britanijom na teren sportske hale u Malagi izašla je uz taktove pesme "Veseli se srpski rode" koju izvodi Danica Crnogorčević.

Patriotska numera dirnula je mnoge - kako prisutne u hali, tako i sve one koji su pratili prenos borbe za "salataru".

Ovim povodom kontaktirali smo Danicu Crnogorčević koja je nije propustila Novakovu i Mišinu borbu na terenu i plasman naše reprezentacije u polufinale Dejvis Kupa.

Dejvis Kup
foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Jeste li videli da je Dejvis kup reprezentacija Srbije izašla na meč uz taktove Vaše pesme " Veseli se srpski rode"?

- Naravno! Sa velikim zadovoljstvom smo ispratili, kao i uvek, gde god učestvuju naši sportisti i predstavljaju našu zemlju. Još jednom se od srca zahvaljujemo našem Novaku koji na pravi način predstavlja i igra za svoju zemlju.

Danica Crnogorčević
foto: Privatna Arhiva

Da li Vam je čast i da li se lepo osećate kada vidite da srpski sportisti izlaze na sportska borilišta uz Vaše rodoljubive pesme?

- Kao što je to slučaj sa pesmom "Veseli se sprski rode" koju je napisao moj suprug, tako se pušta i pesma "Govori Gospode" i "Vjera vječna vjera slavna" koje je napisao naš sveti vladika Nikolaj Velimirović, i Bogu hvala da se naš narod kroz naše sportske svetionike okreće veri, crkvi i našoj tradiciji i koji predstavljaju Srbiju onakvu kakva zaista jeste u svojoj duši i biti. Osećaj je neopisiv… Gospodu hvala na svemu.

Danica Crnogorčević
foto: Privatna Arhiva

Nakon duela u Dejvis kupu, reprezentacija Srbije, ali i pre svega Novak Đoković su napadnuti od Bosanaca, Albanaca i Crnogoraca da propagiraju "aneksiju" Кosova i Crne Gore, da li biste mogli da prokomentarišete ove sramne uvrede iz regiona?

- Mislim da to sve treba apsolutno ignorisati. I ne širiti mržnju sa naše strane, ako je već oni imaju i ako ne vole Srbe. Takvi komentari sami govore o onima koji ih izriču i na njih se ne treba osvrtati, jer nisu plod argumenata već zavisti na radost našeg naroda.

1 / 7 Foto: Privatna Arhiva

Pesma "Veseli se srpski rode" je jedna od najlepsih rodoljubivih pesama koja se pojavila i nigde nema nijednu uvredljivu reč ni prema kome. Šta mislite na osnovu čega pripadnici pomenutih naroda bivaju isprovocirani i pronalaze se u njoj?

- Očigledno da nekome smeta živi duh našeg naroda i njegovo jedinstvo, kako na sportskim terenima tako i u pesmi koja ga objedinjuje i koju peva, ma gde živio. Po reči Jevanđelja: „čistome sve je čisto“, a na onome koji traži poruke mržnje je da se zapita da li sam širi mržnju i netrpeljivost.

(Miodrag Igrutinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track