SVE O DUELU SRBIJE I AUSTRALIJE: Gde možete GLEDATI Đokovića i ekipu i zašto je važno da Novak i Olga trijumfuju u singlu?!
Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

junajted kup

SVE O DUELU SRBIJE I AUSTRALIJE: Gde možete GLEDATI Đokovića i ekipu i zašto je važno da Novak i Olga trijumfuju u singlu?!

Tenis -

Srbija i Australija sastaće se u četvrtfinalu Junajted kupa i biće ovo veliki izazov za našu reprezentaciju.

Prema rasporedu na zvaničnom sajtu ovog takmičenja, prvi bi na teren trebalo da izađu Novak Đoković i Aleks de Minor i to oko 10 časova po srednjeevropskom vremenu. Nole je veliki favorit protiv Australijanca sa kojim se susreo samo jednom i savladao ga je u prvom grend slemu sezone prošle godine sa ubedljivih 3:0 (6:2, 6:1, 6:2).

Novak Đoković, Aleks de Minor
foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

Tada je De Minor optuživao Đokovića da lažira povredu, ali je sada okrenuo ploču i nahvalio je najboljeg tenisera planete.

- Novakov nivo nije tajna, on je neverovatan i, ako ćemo iskreno, verovatno, GOAT. Snažno je počeo sezonu, biće mi veoma teško, ali očekuje me izazov kojem se radujem. Nadam se da ću uspeti da pokažem šta mogu - rekao je on.

Novak Đoković
foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Za njima će na teren, ne pre 11.30, Olga Danilović i Alja Tomljanović. Nisu nikada međusobno odmeravale snage Olga i Alja, a prema trenutnom plasmanu na ATP listi veće šanse bi trebalo da se daju srpskoj teniserki koja je 121. naspram Australijanke koja se nalazi na 292. mestu. Ipak, kladionice više veruju u teniserku iz Australije, te je ona blagi favorit u ovom meču u kom nas, sasvim sigurno, očekuju velika uzbuđenja.

Olga Danilović
foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Jako je bitno da Novak Đoković i Olga Danilović mečeve u singlu reše u svoju korist jer ako se bude odlučivalo u miks dublu - u velikom smo problemu! Za Australiju miks dubl igraju specijalisti za parove, Storm Hanter i Metju Ebden, tako da bi bilo veliko iznenađenje da Srbija ovde traži poen odluke ko god da bude na terenu od naših tenisera i teniserki.

Podsetimo, protiv Kine su miks dubl igrali Novak Đoković i Olga Danilović, dok je protiv Češke uz Olgu bio Hamad Međedović i naš tim je u oba navrata ostvario pobedu.

1 / 2 Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Očekuje nas puno uzbuđenja već od 10 ujutru po srednjeevropskom vremenu, a sve mečeve možete pratiti na televiziji Sport klub, kao i u lajv-blogu na portalu Kurir.rs.

Šta vi mislite, ko će stići do polufinala Junajted kupa?

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:08

Novak, navijači, Torino

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track