NADAL PAO POSLE VIŠE OD TRI SATA ŽESTOKE BORBE! Bik sa Majorke propustio TRI MEČ LOPTE i ponovo se žalio na POVREDU!
Foto: Ben Symons / Shutterstock Editorial / Profimedia

drama u brizbejnu

NADAL PAO POSLE VIŠE OD TRI SATA ŽESTOKE BORBE! Bik sa Majorke propustio TRI MEČ LOPTE i ponovo se žalio na POVREDU!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal doživeo je poraz u četvrtfinalu ATP turnira u Brizbejnu od 43. tenisera sveta, Australijanca Džordana Tompsona.

Nakon što nije iskoristio tri meč lopte u drugom setu, Španac je poražen posle žestoke borbe, koja je trajala više od tri sata i 24 minuta, rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 7:6, 6:3).

Jedan detalj iz finiša uzbudljivog ovog uzbudljivog susreta zabrinuo je navijače španskog tenisera.

Naime, u završnici trećeg odlučujućeg seta Nadal je zbog bola koji je osetio u gornjem delu butine, u visini kuka koji mu je pravio probleme, bio prinuđen da zatraži medicinsku pomoć. Istina, nakon toga je nastavio meč, ali je po njegovom kretanju i bolnim grimasama na licu bilo jasno da nije sve u najboljem redu.

Teniseri su na početku osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je Tompson oduzeo servis Nadalu i poveo sa 4:3. Španac je odmah vratio brejk i izjednačio, a zatim je i u 12. gemu oduzeo servis protivniku i poveo u meču.

U drugom setu teniseri su bili sigurni u gemovima na svoje servise, a Nadal je u 10. gemu imao brejk i meč loptu koju nije iskoristio, pa je Tompson izjednačio na 5:5. Posle toga nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, u kome je Nadal imao dve meč lopte na 6:4 i 6:5, ali ih nije iskoristio, Tompson je osvojio četiri vezana poena i izborio treći set.

On je dobro igrao u trećem setu i poveo je sa 4:1. Nadal je posle toga tražio pomoć fizioterapeuta zbog povrede, a kada se vratio na teren teniseri su osvajali gemove na svoje servise, Tompson je sačuvao prednost brejka iz četvrtog gema i plasirao se u polufinale.

Tompson će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je pobedio domaćeg igrača Rinkija Hidžikatu sa 6:1, 6:4.

U drugom polufinalu igraju prvi nosilac Danac Holger Rune i Rus Roman Safijulin.

Podsetimo, Nadal se vratio na teren nakon godinu dana pauze. Pre samog starta 2024. godine poslednji meč je odigrao 18. januara 2023. kada je poražen od Amerikanca Mekdonalda u drugom kolu Australijan opena.

U Brizbejnu je, u dva seta, pobedio Dominika Tima i Džejsona Kublera, pre nego što je poražen u maratonskom meču od Tompsona.

Kurir sport/J.M.

00:09

Rafael Nadal sa sinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track