KECMANOVIĆ POSLE POBEDE NA AUSTRALIJAN OPENU: "Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene"
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

AO

KECMANOVIĆ POSLE POBEDE NA AUSTRALIJAN OPENU: "Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene"

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

Lepo je videti Miomira Kecmanovića zadovoljnog i nasmejanog na konferenciji za medije, a za to je danas bilo puno razloga.

Japanac Vatanuki je poznanik našeg asa još iz juniorskih dana, i tokom meča koji je za mnoge posmatrače bio iznenađujuće težak za pobediti – pokazao da dobro poznaje njegovu igru, i demonstrirao skoro fanatičnu borbenost tokom celog meča.

Prevazišao je Miša gubitak prvog seta, napravio brejkove kada je bivalo najvažnije, odbranio se od nasrtaja protivnika da se ribrejkovima vrati u meč, raspršio momentalno razočarenje usled silnih linija koje je pri servisu u razmenama tokom meča pogađao Jasuke – i potvrdio novi nivo stabilnosti i upornosti koji ga je u poslednje vreme krasio pre svega tokom dana finala Dejvis Kupa u Malagi.

“Dobar je osećaj pobediti napokon na grend slemu, nakon toga što nisam ostvario nijednu tokom prošle godine”, otvara razgovor sa srpskim medijima on, i nastavlja sa opisom meča: “Bilo je nekoliko važnih gemova, teških. Protivnik je dva i po seta odigrao na meni neshvatljivo visokom nivou. Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene (smeh), ali eto, radilo se i na tome. I u trećem i u četvrtom setu je imao brejk lopte, I bio sam primoran da ceo meč odigram u visokom ritmu i najbolje što mogu. Na kraju sam veoma zadovoljam time kako je sve ispalo”.

Miomir Kecmanović
foto: Peter PARKS / AFP / Profimedia

Kod tenisera je sticanje i održavanje pozitivnog odnosa prema igri tokom celog meča veoma zahtevan proces oko kojeg se angažuje ceo tim, pa nam Kecmanović prenosi kako je to izgledalo u međuvremenu:

“U pauzi između sezona i pre i tokom turnira smo dosta radili na pozitivnosti. Ipa, i dalje imam momenata kada nisam kako bi trebalo da bude, ali je značajno više ovih drugih. Trudim se da silim sebe da mislim i ponašam se u pozitivnom maniru – čak i kada nisam pozitivan; kada osetim da krene negativnost ili kada moj tim to oseti – odmah budem opomenut, odmah to sečemo. Cilj nam je da ne dozvolimo padove, da budem sto posto prisutan u svemu i da nema odstupanja”, jasan je Kecmanović, koji je takođe blago promenio i imidž – pojavivši se na konferenciji za medije sa atraktivnim parom naočara.

“Naočare nemaju dioptriju, već specijalno zatamnjenje koje prevenira to da dioptrija uopšte bude potrebna, da mogu da ih odmorim – pogotovo posle meča pod reflektorima. Drago mi je da vam se dopadaju”, kaže Kecmanović – i vraća se u razgovoru na brojne važne promene koje su se desile u njegovom timu i vođstvu karijere.

“Ivan Cinkuš je ostao moj teniski trener, dok su sada uz mene naši poznati stručnjaci za fizio-terapiju i kondiciju sa decenijama iskustva na turneji - Vlade Kaplarević i Miloš Jelisavčić. Plan je da se smenjuju tokom cele godine, i već mi se mnogo sviđa kako radimo. Energetski smo se “poklopili”, i vidim koliko im je stalo na tome da napredujemo, na čemu sam im ako zahvalan. Vlade više nije hteo da putuje, ali mi je posvetio tih nekoliko nedelja kako bismo popunili kalendar. Kad se radi o menadžmentu, posle dugog niza godina više nisam sa IMG-jem, već sa agencijom KIN. IMG mi je mnogo pomogao u razvoju od malih nogu – ali tu ste ipak samo jedan igrač od njih stotina; sada osećam da neko znatno više brine o meni, i Dino i Boran su zaista tu za mene svo vreme”, prenosi nam ove važne novine u svojoj karijeri Miša.

Miomir Kecmanović
foto: Vuk Brajović/Kurir sport

Priseća se Kecmanović dirljive podrške naše publike koja ga je nosila kroz pobede na Dejvis Kupu u Malagi, i ističe njenu ulogu i tokom turneje:

“Podrška naše publike mi mnogo znači. Znate, ipak smo mi na terenu sami, i izuzetno puno nam znači osećaj da je i drugima stalo da ti dobiješ meč. To mi daje preko potrebnu energiju tokom meča – i prosto želiš da vratiš ljudima koje te bodre za to što su tu, što navijaju i što su doputovali. Nadam se da ću uspeti da im se odužim kako dolikuje”, ističe uz zahvalnost “heroj Malage” Kecmanović.

I za kraj – kako voli provodi svoje slobodno vreme. Za to je – kaže Miša – od ove sezone u koferima Soni!

“Uveo sam novu rutinu od ove godine – putujem sa Plejstejšnom i kad mogu, odigram malo. Sada igram Assasin Creed Valhalla jer time odmaram mozak. I pored toga, volim Melburn što je prijatan za šetnju, neopterećujući grad – pa često odem na ručak, večeru. Pošto mislim da ću sledeći meč igrati tek u četvrtak, smisliću nešto tog tipa da ne bih provodio dane u kući”, na veseloj noti završava razgovor večeras sjajni Kecmanović.

Kurir sport

Bonus video:

01:24

Nasmejani Nole prošetao pehar kroz Melburn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track