"NISAM U IDEALNOM STANJU" Novak ozbiljno zabrinuo navijače: Pokušavam da pronađem pravog sebe uz sve POTEŠKOĆE
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

otvorio dušu

"NISAM U IDEALNOM STANJU" Novak ozbiljno zabrinuo navijače: Pokušavam da pronađem pravog sebe uz sve POTEŠKOĆE

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je u drugom kolu savladao domaćeg tenisera Alekseja Popirina 6:3, 4:6, 7:6, 6:3.

Nakon meča Novak je otvoreno govorio o svojoj igri i problemima sa kojima se suočava u Melburnu.

Nešto teže je išlo od očekivanog u prva dva kola, ako se slažeš sa ovom konstatacijom. Da li je glavni razlog za to bolest, zglob... Ima li tu “svega po malo” – pitali smo Novaka?

“Svega po malo”, odgovara on momentalno, i nastavlja:

“Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće – zdravstvene, tehničke, igračke. Tako je to sada, i daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim; prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe”, kaže nam Novak.

“Ponovo sam imao protivnika koji je igrao sjajan tenis, nije imao puno toga da izgubi, znao je u potpunosti šta da radi u taktičkom smislu, imao je ogromnu podršku publike – i ti faktori su uticali na mene. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre - barem ovde na Australijan Openu”, prenosi nam Novak.

Kurir sport

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track