"PONOSAN SAM ŠTO SAM PRAVOSLAVAC" Novak otvorio dušu, njegove SNAŽNE REČI odzvanjaju planetom: Ja bez vere prestajem da postojim!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

srbin pravoslavac

"PONOSAN SAM ŠTO SAM PRAVOSLAVAC" Novak otvorio dušu, njegove SNAŽNE REČI odzvanjaju planetom: Ja bez vere prestajem da postojim!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

“Bog se javi!” napisao je na kameri Novak Đoković posle pobede nad Ečeverijem, time oduševivši milione širom sveta koji prate još jedan njegov istorijski pohod ka tituli u Melburnu.

Inspirisani time, upitali smo ga da nam kaže “šta za njega znači vera, ako imamo u vidu to da mnogi budu vaspitani u duhu vere – ali je osete tek kada je sami spoznaju i osvoje?”

Novak Đoković
foto: Printscreen / Eurosport

Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvaraoca, nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija - ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom”, objašnjava Novak.

Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu - kada čoveku ponestane svakodnevne motivacije i inspiracije, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi - molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljava put je ono što čoveka uvek može da pokrene. To ništa ne košta, a mnogo znači”, zaključuje najbolji teniser sveta.

Kurir sport

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track