NOVAK OPREZAN PRED DUEL SA "ČUDNIM" FRANCUZOM: Manarino je drugačiji - i ličnošću i načinom na koji igra! Nezgodan je protivnik...
Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

GREND SLEM U MELBURNU

NOVAK OPREZAN PRED DUEL SA "ČUDNIM" FRANCUZOM: Manarino je drugačiji - i ličnošću i načinom na koji igra! Nezgodan je protivnik...

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

Veliko iznenađenje je priredio Adrijan Manarino plasmanom u četvrto kolo Australijan Opena, “spustivši slušalicu” Benu Šeltonu u pet neizvesnih setova. Time je zakazao peti meč u karijeri protiv prvog nosioca turnira Novaka Đokovića, prethodno ne dobivši ni jedan – a da su poslednji igrali davne 2018.

Za razliku od “čudnog” Francuza koji na konferenciji za medije nije hteo ni da čuje ni da priča o svom narednom protivniku, Novak je imao nekoliko pristojnih komentara za svog narednog protivnika.

Upitan prvo šta misli o jedinstvenom nenametljivom imidžu Francuza, što nema istaknute sponzore na dresu, Novak kaže:

Novak
foto: EPA/STR

Baš sam se pitao koju majicu nosi, a kada su je posle uveličali video sam da je u pitanju LuluLemon. Oni stvarno prave garderobu od udobnog i prijatnog materijala, ali ne znam da li ga sponzorišu”, prenosi nam on, i vraća se na temu tenisa :

“Drugačiji je Manarino, i ličnošću i načinom na koji igra. Veoma je nezgodan igrač, a u ovim trenucima možda igra i tenis života. Dobro se kreće, svi znaju koliko je konstantan na bekhendu i zaista retko pravi greške. Igra izuzetno ravno, gotovo da nema spina u njegovoj igri. Znam šta mu odgovara, šta mu ne odgovara”, kaže Đoković.

Nole
foto: John Walton/PA via AP

Nismo dugo igrali jedan protiv drugog, ali ću se pripremiti dobro. Pobedio je izuzetno kvalitetnog protivnika večeras, i moram da priznam da mi je to malo iznenađenje, jer sam očekivao pobedu Šeltona. Kapa dole Manarinu; odlično i servira, ima kompletnu igru - ako uđeš u njegovu mašinu, u njegovu “Singerisu”, ne dao ti Bog - slično kao sa Medvedevom. Veoma je teško onda se izvući iz tog mehanizma…” oprezan je Đoković.

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track