SINEROV TRENER SE POKLONIO ĐOKOVIĆU PRED POLUFINALE! Oglasio se pred VELIKI MEČ: Janik igra protiv najboljeg svih vremena!
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

SINEROV TRENER SE POKLONIO ĐOKOVIĆU PRED POLUFINALE! Oglasio se pred VELIKI MEČ: Janik igra protiv najboljeg svih vremena!

Tenis -

Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, veruje da njegov igrač može da pobedi Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena.

Dvadesetdvogodišnji teniser će u petak igrati drugo polufinale nekog grend slema, pošto je prošle sezone stigao do završnice Vimbldona, ali je na korak od finala naišao na Novaka.

Najbolji teniser na svetu i mladi Italijan odigrali su do sada šest mečeva, a Siner može da se pohvali da je dva puta pobedio Đokovića. Prvi put u grupnoj fazi ATP završnog turnira u Torinu, nakon čega su se sastali i u finalu u kojem je usledila "osveta".

Nedugo nakon toga Italijan je pobedio i u polufinalu Dejvis kupa u Malagi.

Očekuje se da Italijan i Srbin izađu na teren Rid Lejver Arene u petak u 14.30 časova po lokalnom vremenu, odnosno 4.30 po srednjoevropskom.

"Zaista smo srećni što smo u ovoj poziciji i time kako je Janik odigrao prvi deo turnira. Predstojeće polufinale predstavljaće mu još jedno divno iskustvo i pokušavamo da mu pristupimo bez prekomernog pritiska, uvek s osmehom na licu", rekao je Vanjoci za Tenisku federaciju Italije (FITP).

Simone Vanjoci
foto: EPA Caroline Blumberg

Prošle godine na Vimbldonu Đoković je pobedio u tri seta (6:3, 6:4, 7:6(7:4)).

"Razlika u odnosu na taj meč leži upravo u činjenici da je to Janiku bilo prvo polufinale, celokupni doživljaj je drugačiji. Sada ima više samopouzdanja, uzevši u obzir odlične rezultate u poslednjih nekoliko meseci, kao i kontinuitet koji je pokazao. Mislim da će sada više verovati u pobedu protiv najboljeg igrača svih vremena, na tako velikom stadionu".

Veruje da će trijumfi koje je Siner na kraju prošle sezone zabeležio protiv Novaka poslužiti kao dobra stvar za samopouzdanje.

"Ako se meč zakomplikuje, moramo to da prihvatimo, a pobede u Torinu i Malagi poslužiće Janiku da sada na teren izađe sa više samopouzdanja. Iako igrati s Noletom na tri dobijena seta nije baš najlakša stvar na svetu, moramo da probamo da budemo agresivni, da kontrolišemo igru, da dobro serviramo i da držimo priključak na semaforu".

Novak Đoković
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Siner do sada nije izgubio nijedan set, a meč protiv Đokovića svakako će biti najteži za njega.

"On je uvek poseban. Ovde je jasno da mu se dopadaju uslovi, ali ne računajući Pariz gde je često naletao na čudovište zvao Rafa, na svakom je terenu pokazivao koliko je veliki. Nema velike razlike igrati s njim ovde ili u Njujorku i na Vimbldonu. To je jedan od najtežih izazova u tenisu".

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track