SINER POČISTIO NOVAKA, PA OTKRIO NEPOZNATU ANEGDOTU: Đoković mi je MNOGO POMOGAO, radili smo ZAJEDNO!
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

ovo nismo znali

SINER POČISTIO NOVAKA, PA OTKRIO NEPOZNATU ANEGDOTU: Đoković mi je MNOGO POMOGAO, radili smo ZAJEDNO!

Tenis -

Janik Siner nastavio je sa fenomenalnim partijama na Australijan openu, te je u polufinalu srušio Novaka Đokovića slavio sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3) i dobio je priliku da se bori za trofej gde će ga čekati bolji iz duela Medvedev - Zverev.

Italijan je blistao na terenu, ali i u izjavama po završetku meča.

- Veoma veoma težak meč, jako sam dobro počeo. Shvatio sam da se on ne oseća dobro na terenu u prva dva seta i morao sam da ga guram. Propustio sam meč loptu u trećem setu, ali morao sam da se vratim, Atmosfera je bila tako divna za igranje - počeo je priču Siner, pa dodao:

- Sa nestrpljenjem sam čekao ovaj meč. Igrao sam protiv igrača od koga mogu da naučim, izgubio sam u Vimbldonu polufinale od njega i puno sam naučio.

Janik Siner, Novak
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Siner je savladao Đokovića u tri od poslednja četiri meča, pa je logično pitanje bilo - da li je konačno neko pronašao recept za Novaka.

- Ne znam, pitajte njega - sa osmehom na licu istakao je Italijan, a zatim u dahu nastavio:

- Mislim da igramo prilično slično. On je jedan fantastičan server, morao sam da nagađam gde će gađati, morao sam da ga nateram da se kreće... Nije dobro pričati o taktici. Igrao sam neke različite mečeve sa njim, ali nije lako igrati protiv njega.

U mlađim danima Novak je puno pomogao Sineru, a Italijan je sada i potvrdio da su imali priliku da rade zajedno.

- Ta priča je istinita. Još kad sam imao 16 godina imao sam priliku da vežbam sa njim u Monaku. U meču je naravno drugačije. Posle jednog našeg meča mi je rekao da ne budem predvidljiv, da popravim servis koji je mnogo napredovao kod mene... I dalje imam osećaj da mogu da napredujem uz svoj tim.

Janik Siner
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Zatim se osvrnuo Siner i na pripremu Australijan opena.

- Došao sam ovde, bilo je nekih par egzibicionih mečeva, samopouzdanje koje sam dobio na kraju prošle sezone dalo mi je veru da mogu da stignem do finala. Daću sve od sebe i u borbi za trofej - rekao je on, pa se dotakao i drugog polufinalnog meča koji će igrati Medvedev i Zverev:

- Veliki sam fan tenisa, lepo mi je i kada mogu da gledam tenis. Medvedev i Zverev su sjajni igrači, međusobno su igrali mnogo puta, biće super zanimljiv meč.

Otkrio je Italijan i gde mu se trenutno nalazi porodica.

- Kod kuće su i ostaće kući - nasmejao je sve Siner, pa zaključio:

- Pošto je 8:15 ujutru, reći ću im dobro jutro! Probaću da osvojim turnir, daću sve od sebe, lepo je videti Italijane ovde. Zahvalan sam na ljubavi i podršci.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track