RUSA KAO DA JE NEKO PROKLEO! Medvedev je GUBITNIK VEKA: Drugi put u karijeri na ŠOKANTAN način ispustio pehar u Melburnu!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

da li je realno?

RUSA KAO DA JE NEKO PROKLEO! Medvedev je GUBITNIK VEKA: Drugi put u karijeri na ŠOKANTAN način ispustio pehar u Melburnu!

Tenis -

Drugi put u istoriji Australijan opena dogodilo se da teniser koji je imao dva seta zaostatka u finalu na kraju osvoji titulu, a oba puta veliki gubitnik je bio Danil Medvedev.

Janik Siner stigao je do prve Grend slem titule u karijeri, pošto je u finalu Australijan opena posle velikog preokreta savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:2 u setovima.

Medvedev je imao dva seta prednosti, uništavao je pogubljenog Sinera, a onda se mladi Italijan razgoropadio i napravio pravo čudo.

Nesrećnom Rusu se ponovio košmar koji je doživeo u finalu 2022. godine protiv Rafaela Nadala, kada je takođe ispustio dva seta prednosti i ostao bez titule na "Ozi openu".

Medvedev je tada takođe briljirao u prva dva seta, držao je časove tenisa slavnom Špancu, a onda je se, baš kao i danas, potpuno ugasio. Dozvolio je Nadalu da se vrati u meč, a onda posle velike borbe u petom setu doživeo bolan poraz.

Na njegovu žalost, istorija se ponovila...

Nadal je tada postao prvi teniser u istoriji Australijan opena koji je u finalu uspeo da nadoknadi dva seta zaostatka i stigne do titule, sada je to isto učinio i Siner, a oba puta žrtva je bio malerozni Medvedev.

Kurir sport

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track