"POVREDA? NIŠTA MU NIJE SMETALO - ALI..." Ivanišević se prvi put oglasio posle BOLNOG poraza Novaka u Melburnu i OTKRIO DETALJE!
Foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

o razlozima neuspeha

"POVREDA? NIŠTA MU NIJE SMETALO - ALI..." Ivanišević se prvi put oglasio posle BOLNOG poraza Novaka u Melburnu i OTKRIO DETALJE!

Tenis -

Proslavljeni hrvatski teniser i aktuelni trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, govorio je o razlozima eliminacije srpskog asa u polufinalu ovogodišnjeg Australijan opena.

Desetostruki šampion popularnog "Ozi opena" nije uspeo da odbrani titulu u Melburnu. Posle 33 vezana trijumfa na Australijan openu, doživeo je bolan poraz od Italijana Janika Sinera (1:3) u polufinalu prvog Grend slema.

U razgovoru za hrvatski "Jutarnji list" njegov trener Goran Ivanišević otkrio je da povreda koja je mučila Novaka pred start turnira nije uticala na njegovu igru u Australiji - Srbin jednostavno nije bio na svom prepoznatljivom nivou.

Novak Đoković, Janik Siner
foto: Virginie Bouyer / Panoramic / Profimedia

"Pre ili kasnije morao je izgubiti, toga smo svi bili svesni. Šteta samo što se to desilo na ovakav način, ali protiv Sinera ako nisi na 100 odsto nemaš šta da tražiš. Pa čak i kada jesi na 100 odsto, opet možeš da izgubiš. Međutim, ceo Australijan open nije bio pravi za Novaka, od prvog kola pa nadalje. Ali dobro, idemo dalje, ništa nije toliko tragično", kaže Ivanišević.

Osvrnuo se i na probleme koje je imao sa ručnim zglobom.

"Ne, nije mu ništa smetalo, bio je zdrav, ali jednostavno nije išlo... Može i njemu da se desi i on je od krvi i mesa. S druge strane, ako je od nekoga morao da izgubi, onda mi je drago da je to bilo od Sinera", rekao je Hrvat.

Kurir sprot/J.M/Jutarnji

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track