TENISER KOJI JE PRIZNAO DA JE GEJ U ŽIŽI SKANDALA: Nedavno objavio da je u vezi sa KOLEGOM, sada je suspendovan na SEDAM GODINA
Foto: Printscreen/Twitter

bura

TENISER KOJI JE PRIZNAO DA JE GEJ U ŽIŽI SKANDALA: Nedavno objavio da je u vezi sa KOLEGOM, sada je suspendovan na SEDAM GODINA

Tenis -

Francuski teniser Maksens Brovil suspendovan je na sedam godina jer je odbio da sarađuje prilikom istrage o nameštanju mečeva.

Ovaj 25-godišnji teniser u žižu javnosti dospeo je pre dva meseca kada je javno priznao da je u vezi sa svojim partnerom sa terena Fabijenom Rebolom. On je tada na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se ljubi sa svojim kolegom i ljubavnim partnerom. Maksens i Fabijen su tako postali prvi gej par u muškom tenisu.

Pored oštre suspenzije Francuz je dobio i novčanu kaznu, moraće da plati 5.000 dolara.

On je optužen da je 2017. i 2018. godine učestvovao u nameštanju mečeva. Iako je negirao optužbe, zakazano mu je saslušanje tokom ITIA istrage.

Obavezao se da će da sarađuje i da inspektorima da na uvid svoje elektronske uređaje. Pošto to nije učinio, usledila je žestoka kazna.

Brovil nije beležio puno uspeha u svojoj singl karijeri, najbolji plasman mu je 708. mesto na ATP listi, a često je nastupao i u dubl konkurenciji.

Kurir sport/J.M./SD

03:45

ĐOKOVIĆ: HOĆU DA IGRAM DO 45. KAO TOM BREJDI! Najbolji teniser sveta ne razmišlja o penziji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track