ATP PRIPRETIO, BOGATI ARAPI SMISLILI LUKAV PLAN! Zbog DVA DETALJA Novak može u Saudijsku Arabiju bez KAZNI teniskih moćnika!
Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

zanimljivo

ATP PRIPRETIO, BOGATI ARAPI SMISLILI LUKAV PLAN! Zbog DVA DETALJA Novak može u Saudijsku Arabiju bez KAZNI teniskih moćnika!

Tenis -

Novak Đoković i ostali najbolji teniseri današnjice moći će da učestvuju na turniru "Šest kraljeva slema" i to zato što su bogati Arapi osmislili genijalan plan kako ATP ne bi mogao da iskoristi pravo da kazni igrače.

O čemu se zapravo radi?

Teniski moćnici uveli su novo pravilo koje će najboljim svetskim igračima oduzeti njihov "platinum status" ako učestvuju u nezvaničnim događajima koji traju tri ili više uzastopnih dana. Isto tako, ATP ne dozvoljava da prvih 30 igrača sa liste učestvuje na egzibicionim turnirima u istoj nedelji kada su na programu Masters 1000 ili ATP 500 događaji. Zato su ljudi zaduženi za tenis u Saudijskoj Arabiji napravili lukav plan koji su nazvali "2-1-2" kojim su zaštitili Đokovića i ekipu.

Novak Đoković
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Turnir "Šest kraljeva slema" igraće se po sistemu dva dana igre, dan pauze, dva dana igre, tako da ATP neće moći da kazni igrače. Takođe, start ovog turnira pomeren je sa februara na 14. oktobar kada su u kalendaru samo dva ATP 250 turnira.

Mislili su o svemu bogati Arapi, te će sada moći da ponude izdašne sume novca Novaku i ostalim najboljim teniserima današnjice, a na njima će biti da odluče da li će se pojaviti u Saudijskoj Arabiji.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track