SINER NIJE BETMEN! TREBAĆE MU DVA ŽIVOTA DA SRUŠI MOJ REKORD: Reči legendarnog asa odjekuju teniskim svetom!
Foto: Virginie Bouyer / Panoramic / Profimedia

zanimljivo

SINER NIJE BETMEN! TREBAĆE MU DVA ŽIVOTA DA SRUŠI MOJ REKORD: Reči legendarnog asa odjekuju teniskim svetom!

Tenis -

Legendarni italijanski teniser, Nikola Pjetranđeli, govorio je o neverovatnim podvizima mladog sunarodnika Janika Sinera.

Posle 47 godina Siner je Italijanima doneo titulu u Dejvis kupu, a dva meseca kasnije postao je prvi italijnski teniser od 1976. godine koji je uspeo da osvoji Grend slem trofej.

Supertalentovani teniser trijumfovao je na Australijan openu i to je bila prva Grend slem titula nekog italijanskog igrača posle 48 godina i uspeha Adrijana Panate na Rolan Garosu.

"Sinerov uspeh je nešto više od sporta. To što je taj mladi dečko osvojio turnir koji je toliko važan me čini srećnim. Ipak, još uvek je rano kako će se stvari dalje odvijati, ali njegova budućnost je svetla", rekao je Pjetranđeli.

Legendarni as ubeđen je da će Siner srušiti brojne rekorde u italijanskom tenisu, ali da će mu jedan sigurno izmaći.

"Siner je sjajan, ali on nije Betmen. Za sada nema slabosti, iako uvek može da napreduje. On je kompletan igrač. Sada drugi žele da ga pobede i bitka će biti teža. Ali, da bi oborio moj rekord, biće mu potrebno dva života. Oboriće ih gotovo sve, ali onaj od 164 mečeva u Dejvis kupu je nemoguće jer su promenili format", zaključio je Pjetranđeli.

Kurir sport/B92

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track