SRBIN SPASAO MEČ LOPTU, PA SLAVIO POSLE NEVIĐENE DRAME! Lajović posle PREOKRETA srušio borbenog Kolumbijca i zakazao SRPSKI DERBI!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

ATP RIO

SRBIN SPASAO MEČ LOPTU, PA SLAVIO POSLE NEVIĐENE DRAME! Lajović posle PREOKRETA srušio borbenog Kolumbijca i zakazao SRPSKI DERBI!

Tenis -

Srpski teniser Dušan Lajović izborio je plasman u osminu finala ATP turnira u Rio de Ženeiru, pošto je posle drame u tri seta savladao borbenog Kolumbijca Danijela Galana 4:6, 7:6(8), 6:1.

Meč je trajao dva sata i 45 minuta!

Dušanov protivnik u osmini finala biće sunarodnik Laslo Đere, koji je bio bolji od Španca Bernabe Sapata Miraljesa (2:0).

Od starta meča bilo je jasno da nas očekuje žestoka borba. Dušan je dobro otvorio meč, prvi stigao do brejka, ali Galan je ekspresno uzvratio. U 10. gemu momak iz Kolumbije uspeva ponovo da oduzme servis Srbinu i stiže do prednosti od 1:0.

Žestoka borba vodila se i u drugom setu. U petom gemu Lajović je napravio brejk, ali ponovo nije uspeo da ga potvrdi, pa je odluka pala kasnije u taj-brejku.

Imao je Kolumbijac meč loptu pri rezultatu 6:7, ali Dušan je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, napravi preokret i stigne do izjednačenja 1:1 (10:8).

U odlučujućem trećem setu viđena je totalna dominacija Srbina. Napravio je brejk na startu, ekspresno poveo sa 3:0, zatim još jednom oduzeo servis rivalu i rutinski odradio posao.

Kurir sport/J.M.

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track