"TOLIKI NOVAC JE ODBIO DA SU ODREĐENI ČLANOVI FAMILIJE ČUPALI KOSU" Isplivala Novakova TAJNA: Đoković rekao NE zbog UBEĐENJA!
Foto: Joly Victor/ABACA / Abaca Press / Profimedia

držao do principa

"TOLIKI NOVAC JE ODBIO DA SU ODREĐENI ČLANOVI FAMILIJE ČUPALI KOSU" Isplivala Novakova TAJNA: Đoković rekao NE zbog UBEĐENJA!

Tenis -

Novak Đoković jedan je od najboljih sportista u istoriji, a pored sjajnih teniskih rezultata Srbin je svoj imidž gradio i po sistemu vrednosti koji želi da promoviše.

Nije napuštao Srbiju i pored ponuda da promeni pasoš, porodica mu je na prvom mestu, a pažljivo bira i sa kim sklapa sponzorske ugovore. Upravo zbog toga, jednom prilikom je ostao bez prilike da zaradi ogroman novac, otkrio je sportski komentator Nebojša Višković u podkastu "Reketiranje".

- Znate šta je Novak odbio, kolike pare je odbio, jer nije hteo da reklamira, neću sad da kažem koje firme. Nje hteo da reklamira nešto što se kosi sa njegovim ubeđenjima, što je štetno i tako dalje. Naravno, određeni članovi njegove familije su iščupali kosu - rekao je Višković, ali nije otkrivao koja je kompanija u pitanju, mada su mnogi pomislili na neku od kladionica, posebno zbog Novakovih reči iz prošlosti.

- Lično, verovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 odsto igrača bi - rekao je Novak u septembru 2023. godine, a malo pre toga i Đokovićev bivši menadžer Edoardo Artaldi govorio je kako Srbin izbegava kladionice i proizvođače alkohola.

- Novak zaista želi da učini svet boljim mestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol, ali njegov odgovor je uvek isti: "Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne sme da bude pogrešna" - otkrio je Artaldi 2016. godine.

Kurir sport / Podkast "Reketiranje"

BONUS VIDEO:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track