KRIJE SE, ALI ISPLIVALE SU FOTKE! Bio je najbolji, a ovaj sport nikad nije voleo! Ušao je u Putinovu stranku, pa se SKROZ POVUKAO
Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS / Profimedia

OVAKO DANAS IZGLEDA

KRIJE SE, ALI ISPLIVALE SU FOTKE! Bio je najbolji, a ovaj sport nikad nije voleo! Ušao je u Putinovu stranku, pa se SKROZ POVUKAO

Tenis -

Čuveni teniser, nekada najbolji na svetu, ne krije da nema prijatelje, da mu ne treba društvo i da najviše uživa kad je sam.

Marat Safin je 20. novembra 2000. godine stigao do prvog mesta na ATP listi, neposredno nakon što je osvojio US open, prvi od ukupno dva grend slem trofeja u karijeri.

Ostaće poznat kao najveći siledžija u svetu tenisa i rekorder po broju polomljenih reketa - čak 1.055, prema pojedinim podacima. Ali, pamtiće se i kao veliki zavodnik i teniser koji je vodio momački život.

Među ljubiteljima belog sporta posebno je upečatljiv bio prizor iz njegove lože tokom Australijan opena 2002. godine kada je kao podršku doveo svoje tri devojke.

Nakon što je 2009. godine završio karijeru ušao je u politiku i postao član partije Vladimira Putina koju je i predstavljao u Parlamentu.

Povukao se sa političke scene 10 godina kasnije.

Danas ima 44 godine i njegov život je potpuno drugačiji. Na društvenim mrežama nije preterano aktivan i retko kada objavljuje svoje fotografije.

Međutim, nedavno se pojavio kao gost na jednom turniru u Kini gde je oduševio fanove. Njegove fotografije su se pojavile na društvrenim mrežama, pa su mnogi mogli da vide kako danas izgleda.

1 / 5 Foto: Instagram/lai.tintin

U jednom od retkih intervjua, 2023. godine je otkrio da najviše voli kada nema društvo.

- Ništa ne radim. Ostanem sam. Niko mi ne treba. Svima treba neko društvo, a meni je najdraže kada sam sam, kada mi niko ne smeta. Puno toga se promenilo. Iskusniji sam, stariji, neke stvari sam u međuvremenu naučio i shvatio. Još uvek učim - govorio je Safin.

Verovali su mnogi da je imao potencijal da napravi znatno ozbiljniju karijeru, ali...

- Što se mene tiče nikada nisam voleo da igram tenis, nikada nisam uživao, nikada se nisam dobro provodio na terenu. Imao sam pritisak i obaveze, gurali su me da igram. Nisam imao tu strast na terenu. Moja strast je bila da budem fudbaler, a igranje tenisa je bilo protiv moje volje. Moja karijera je, zbog toga, bila čudo.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track