BORIS BEKER TAJNIM SPORAZUMOM KUPIO SLOBODU: Nekadašnji Novakov trener ostaje pod prismotrom, a i ima TOTALNO ČUDNE zabrane!
Foto: EPA/ANDY RAIN, Profimedia

Preokret

BORIS BEKER TAJNIM SPORAZUMOM KUPIO SLOBODU: Nekadašnji Novakov trener ostaje pod prismotrom, a i ima TOTALNO ČUDNE zabrane!

Tenis -

Legendarni nemački teniser Boris Beker (56) nalazi se pred završetkom stečajnog postupka u Engleskoj.

Prema pisanju nemačkog lista Bild, Beker je sklopio tajni dogovor sa stečajnim upravnikom kako bi se proces bankrota završio i kako bi se oslobodio dugova.

Beker je bi "slobodu" trebao da plati oko 450.000 evra, ali bi ta sloboda bila uslovna. Do 2031. godine bi bio pod strogim finansijskim nadzorom koji podrazumeva zabranu obavljanja funkcije direktora u Engleskoj, uzimanje kredita... Takođe, Bekeru je zabranjen ulazak u pojedine zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država ili Australije.

Boris Beker, Novak Đoković
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Šestostruki grend slem šampion i bivši trener Novaka Đokovića je u junu 2017. godine podneo zahtev za bankrot u Engleskoj zbog duga od oko 60 miliona evra.

Konkretan povod je bio taj da nije uspeo da otplati dug od 3.5 miliona evra, koji je uzeo uz hipoteku na luksuznu nekretninu na Majorki.

Jedan deo njegovog bogatstva je otišao na troškove razvora od Barbare Beker, plaćanje školovanja dece i mondenski život, dok je drugi deo spiskao lošim poslovnim ulaganjima.

Međutim, sudija Debora Tejlor ga je osudila na dve i po godine zatvora zbog pronevere. Beker je po navodima optužnice sakrio imovinu i pozajmice vredne oko tri miliona evra kako bi izbegao otplatu dugova.

Porota ga je proglasila krivim po četiri tačne optužnice za krđenje Akta insolventnosti, dok je oslobođen po 20 osnova.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track