PODIGLA SE OGROMNA PRAŠINA NAKON DISKVALIFIKACIJE RUSA! Linijski sudija tvrdi da ga je teniser PSOVAO! Kolege žestoko ZAGRMELE!
Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

BURA SE NE STIŠAVA

PODIGLA SE OGROMNA PRAŠINA NAKON DISKVALIFIKACIJE RUSA! Linijski sudija tvrdi da ga je teniser PSOVAO! Kolege žestoko ZAGRMELE!

Tenis -

Ruska teniserka Daria Kasatkina i Španac Alehandro Davidovič Fokina stali su u odbranu kolege Andreja Rubljova nakon šokantne diskvalifikacije na turniru u Dubaiju.

Ruski teniser diskvalifikovan je u finišu trećeg seta polufinalnog duela sa Aleksandrom Bublikom jer je navodno na maternjem jeziku opsovao linijskog sudiju.

Pri rezultatu 5:5 i 40:30 na Bublikov servis sudija je procenio da je nakon udarca tenisera Kazahstanca lopta zakačila liniju. Rubljov je bio besan, prišao je sudiji i vikao na njega jer nije pozvao aut.

Linijski sudija je prišao Mirijam Blej, koja je bila glavni arbitar na meču i požalio se na Rusa, a ona je odmah pozvala supervizora i prenela mu šta joj je rečeno.

Linijski sudija, koji razume ruski jezik, tvrdio je da ga je Rubljov opsovao na maternjem jeziku.

Navodno mu je rekao: "J*beni moronu".

Teniser je bio u šoku, pokušao je da objasni da se žalio na nedosuđen aut, da nije rekao ništa ružno i da je sve vreme govorio na engleskom, ali uzalud. Supervizor nije želeo da promeni odluku i Rubljov je diskvalifikovan zbog nesportskog ponašanja.

Nakon meča podigla se velika bura. Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina smatra da je Rus nepravedno diskvalifikovan.

"Veoma je nepravedno to što su diskvalifikovali Rubljova, a da se prethodno nisu uverili da je tačno ono što je rekao linijski sudija. To pravilo treba preispitati i promeniti. Sramotno. Potreban nam je VAR u tenisu", poručio je Fokina.

U njegovu odbranu stala je i sunarodnica Daria Kasatkina.

"Možete jednostavno igraču da oduzmete poene i novac, a da čak i ne proverite snimak. Još jedna potvrda da nam je potreban VAR u tenisu", zgrožena je Ruskinja odlukom supervizora turnira u Dubaiju.

Kurir sport/J.M.

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track