VELIKI PREOKRET U "SLUČAJU RUBLJOV"! Izbačen sa turnira jer je navodno PSOVAO SUDIJU! Sada mu vraćaju bodove i NOVAC!
Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

USVOJENA ŽALBA

VELIKI PREOKRET U "SLUČAJU RUBLJOV"! Izbačen sa turnira jer je navodno PSOVAO SUDIJU! Sada mu vraćaju bodove i NOVAC!

Tenis -

ATP je usvojio žalbu ruskog tenisera Andreja Rubljova, koji je diskvalifkovan u polufinalu turnira u Dubaiju, pa će Rusu biti vraćeni oduzeti bodovi i novac koji je zaradio na turniru.

Ruski teniser diskvalifikovan je u finišu trećeg seta polufinalnog duela sa Aleksandrom Bublikom jer je navodno na maternjem jeziku opsovao linijskog sudiju.

Pri rezultatu 5:5 i 40:30 na Bublikov servis sudija je procenio da je nakon udarca tenisera Kazahstanca lopta zakačila liniju. Rubljov je bio besan, prišao je sudiji i vikao na njega jer nije pozvao aut.

Linijski sudija je prišao Mirijam Blej, koja je bila glavni arbitar na meču i požalio se na Rusa, a ona je odmah pozvala supervizora i prenela mu šta joj je rečeno.

Linijski sudija, koji razume ruski jezik, tvrdio je da ga je Rubljov opsovao na maternjem jeziku.

Navodno mu je rekao: "J*beni moronu".

Teniser je bio u šoku, pokušao je da objasni da se žalio na nedosuđen aut, da nije rekao ništa ružno i da je sve vreme govorio na engleskom, ali uzalud. Supervizor nije želeo da promeni odluku i Rubljov je diskvalifikovan zbog nesportskog ponašanja.

Nakon meča podigla se velika bura u tenskoj javnost, mnoge kolege stale su u odbranu Rubljova smatrajući da ne postoji dovoljno dokaza za diskvalifikaciju i da je Rus nepravedno ostao bez novca i osvojenih bodova.

Rubljov se naravno žalio i ATP je odlučio da opovrgne prvobitnu odluku. Teniseru će dobiti novac koji je osvojio plasmanom u polufinale, kao i bodove, pa će zadržati peto mesto na ATP listi.

Ipak, moraće da plati kaznu od 36.400 dolara zbog nedoličnog ponašanja.

Kurir sport/J.M.

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track