TENISKI DRAGULJ! Mlada Kasijana je čudo od deteta, redom OSVAJA turnire kao od šale, a evo ko joj je UZOR!
Foto: Ustupljena fotografija

mlada nada

TENISKI DRAGULJ! Mlada Kasijana je čudo od deteta, redom OSVAJA turnire kao od šale, a evo ko joj je UZOR!

Tenis -

Za devojčicu iz Banjaluke Kasijanu Markićević tenis je ljubav i način života. Svakodnevno vredno trenira sa Lukom Tanjgom na terenima Teniskog kluba Borac, a sa turnira redovno stižu dobre vesti.

Na pehare se navikla, ali je ovaj poslednji najvredniji do sada. U konkurenciji devojčica do deset godina, iako među mlađim takmičarkama, Kasijana je bila najbolja na Otvorenom prvenstvu Beograda, turniru igranom na terenima Tipsarević akademije u Beogradu. Da njen trijumf bude impozantniji, na putu do trofeja, protivnicama je prepustila svega četiri gema. Pravilo je tako da se igra na jedan dobijeni set do šest, a redom je nadigrala četiri rivalke rezultatima: 6:3. 6:0, 6:1 i 6:0.

Printskrin
foto: Ustupljena fotografija

Kasijana je u finalu izvukla svoj najbolji tenis u tom trenutku, pa je meč za pehar bio lišen bilo kakve neizvesnosti.

Redovno se takmiči na turnirima širom regiona. Nastupila je u Zagrebu, Splitu i Rovinju, a lani je slavila na turniru u Beču. Tenis je njena velika ljubav, ali od prvog druženja sa reketom, maksimalno ozbiljno shvata svoje obaveze. Teniski uzor joj je Borna Ćorić kojeg neretko bodri na turnirima, a tako je bilo i tokom ATP Srpska open prošlog aprila u Banjaluci.

Kurir sport / Atvbl.rs

BONUS VIDEO:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track