OVO SE NEĆE DOPASTI NIKOME U SRBIJI! Đoković će posle PET GODINA zaigrati na turniru koji OBOŽAVA, termin meča je baš nezgodan!
Foto: EPA John G Mabanglo

INDIJAN VELS

OVO SE NEĆE DOPASTI NIKOME U SRBIJI! Đoković će posle PET GODINA zaigrati na turniru koji OBOŽAVA, termin meča je baš nezgodan!

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, saznao je termin prog meča na mastersu u Indijan Velsu.

Srbin je znao da će igrati protiv Australijanca Aleksandra Vukića koji je pobedio Šintara Močizukija posle dva taj-brejka, a sada je poznat i termin Novakovog meča.

Đoković će u subotu igrati treći po redu meč, a ne očekuje se da meč počne pre 23.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Program počinje u 11 časova po lokalnom vremenu, a pre Đokovića i Vukića igraće Klara Burel - Koko Gof i Tejlor Fric - Alehandro Tabilo.

Novak Đoković
foto: EPA John G Mabanglo

Uoči svog prvog meča u Indijan Velsu posle pet godina, Đoković je odgovarao na pitanja novinara o nastavku karijere.

- Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, pa osećam u ovom momentu da želim da idem dalje, da nastavim da pokušavam da ispišem više istorije.

Đoković će u Indijan Velsu pokušati da dođe do rekordne šeste titule i tako se odlepi od Rodžera Federera koji, poput Novaka, ima pet trofeja.

- Za naš sport je lepo što smo imali neverovatna rivalstva koja su obeležila neverovatne dve decenije. S obzirom na to da se Rodžer Federer povukao, a Rafa uopšte ne igra mnogo, čudan je osećaj. Pokušavam da pronađem novog rivala i imao sam nekoliko sjajnih mečeva sa Kalosom Alkarazom i Janikom Sinerom u poslednje vreme, ali Rodžer i Rafa su i dalje dva najveća rivala koje sam ikada imao - rekao je Đoković koji je istakao da je tužno to što je Rafael Nadal morao da se povuče sa turnira.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track